Witam, może ktoś z Państwa miał podobny problem? Wynajmujemy z rodziną apartament w Stavanger kilka miesięcy temu chcieliśmy sie wyprowadzić bo rodzina na górze sie powiększyła i tupot małych stópek stał sie nie do zniesienia. Właściciel chciał żebyśmy płacili do końca okresu wypowiedzenia tzn 3 miesiące, sprawa czysta tak jest w umowie/kontrakcie. Niestety rynek wynajmu w Stavanger jest szalony i nie jest łatwo znaleźć coś za rozsądne pieniądze wiec zdecydowaliśmy się podjąć wyzwanie i zostać jeszcze trochę. W zeszłym miesiącu właściciel apartamentu zdecydował że ulokuje tu opiekunkę do swojego dziecka a my za trzy miesiące mamy sie wyprowadzić. Tak jak wspomniałem nie jest łatwo o dobre i w miare tanie lokum tutaj i nikt nie bedzie czekał na mnie z mieszkaniem do końca wypowiedzenia. Stąd moje pytanie czy w tej sytuacji muszę płacic do końca okresu wypowiedzenia czy do momentu kiedy się faktycznie wyniosę, Dodam że na apartamencie jest 3-miesięczna kaucja. Proszę o porade może jakieś sugestie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam