Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(825 niezalogowanych)
15 Postów

(userWydrus)
Wiking
a autko jaki rok i slinik jesli moge spytac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Rok 2007 , 2.2 D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(userWydrus)
Wiking
to chyba fakt nieduzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
userWydrus napisał:to chyba fakt nieduzo
W Norge nie ma dużego znaczenia Marka auta i jego cena nabycia względem ubezpieczenia ...
O ILE TO STARE AUTA POWYŻEJ 10LAT ... STARE RUPIECIA ...

---
I tak proponuję Tobie względną stawkę z racji TWOJEGO MŁODEGO WIEKU ...
---
To że będziesz jeździł w Polsce i tak nic nie da poza praktyką jaką oczywiście sam nabędziesz .
---
Ojcu uznali zniżki bo MA SWOJE LATA ... a ty jeszcze masz Mleko pod Nosem JAKO KIEROWCA .
JA w IF również miałem uznane Polskie zniżki 50% , jednak i Ja jestem veldig gammel sjåfør ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
gabriel napisał:
userWydrus napisał:to chyba fakt nieduzo
W Norge nie ma dużego znaczenia Marka auta i jego cena nabycia względem ubezpieczenia ...
O ILE TO STARE AUTA POWYŻEJ 10LAT ... STARE RUPIECIA ...

---
I tak proponuję Tobie względną stawkę z racji TWOJEGO MŁODEGO WIEKU ...
---
To że będziesz jeździł w Polsce i tak nic nie da poza praktyką jaką oczywiście sam nabędziesz .
---
Ojcu uznali zniżki bo MA SWOJE LATA ... a ty jeszcze masz Mleko pod Nosem JAKO KIEROWCA .
JA w IF również miałem uznane Polskie zniżki 50% , jednak i Ja jestem veldig gammel sjåfør ...

Marka niestety ma dosc duze znaczenie.. ubezpieczalnie dziela marki/modele (wewnetrznie) na piec klas. Wszystko zalezy od popularnosci aut danej marki, wspolczynnika usterkowosci, ryzyka kradziezy i popularnosci wsrod mlodych kierowcow, itd.. Wiekszosc Skod czy VW np. jest w klasie pierwszej.. ale juz dla odmiany ubezpieczenie Audi S8 (2001) kosztuje 28.000,- rocznie przy 40% znizek .. Mi znizek z PL nie uznano (nigdzie)... bo ponoc jestem w grupie podwyzszonego ryzyka (cokolwiek mialoby to oznaczac Nie pytaj ile krzykneli za Jaguara Ciesz sie oferta.. 8k to calkiem calkiem za Wagenfault´a..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(userWydrus)
Wiking
ciezko nadazyc za norwegami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
userWydrus napisał:
ciezko nadazyc za norwegami
---
W Polsce też nie jest Inaczej , tylko stawki dostosowane do realiów KRAJOWYCH ...!
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(userWydrus)
Wiking
z drugiej str wiadomo ciezko nadazyc i tez troche ciezko sie dostosowac poznac wszystko od nowa P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
userWydrus napisał:
ciezko sie dostosowac
Moze sie myle, ale chyba tylko jedno ubezpieczenie OC jest obowiazkowe?

Jak ktos ma najtanszy zlom( cena rynkowa najnizsza)
to cena ubezpieczenia jest rowniez najniższa?

No chyba, ze wartosc "trychiny" jest bez znaczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Zalatwic papier w polsce w ubezpieczalni ze 60% zniszka przetlumaczyc go u bieglego tlumacza przywiesc do Norwegi zadzwonic do ubezpieczalni TRYG i wszystko uznaja co do wieku i twoich znizek mozesz miec 60% bo np od 16 roku zycia ubiezpieczales sobie komarka w plolsce proponuje poczarowac i zalatwic sobie papier w polsce a zapewne sporo zostanie w kieszeni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok