Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nav nie uznal zwolnienia chorobowego!! - Norwegia

Czytali temat:
2 Posty
Mimi Skrzynecka
(mimi2011)
Wiking
Witam, chcialam sie dowiedziec czy ktos zna moze przypadek, kiedy NAV nie uznal choroby ze zwolnienia chorobowego?? Jestem na zasilku chorobowym 8tygodni z powodu STRESS IKA, czyli po prostu stresu spowodowanego praca, zlym traktowaniem przez pracodawce,konfliktem.Nav po 8 tygodniach napisal mi,ze stres w pracy to nie jest inwalidztwo i nie moze zostac uznane za chorobe w zwiazku z z czym nie dostane pieniedzy!! pracodawca tez nie zaplacil za pierwsze 16dni, czy ktos moze mi pomoc? dziekuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
bierz następne dwa miesiące stress ika i tym razem niech doktor wpiszę jako przyczynę NAV . wtedy może ulegną i wypłacą .
jeżeli pracodawca nie wypłaci to można wysłać pismo o wypłatę sykepenger ( ale dopiero jeżeli NAV uzna chorobowe ) , dołożyć np wydruk ze strony NAV ( link na dole ) i podkreślić hvem utbetaler sykepengene dine
www.nav.no/Arbeid/Jobb+og+helse/Sykmeldi...er+til+arbeidstakere
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Mimi Skrzynecka
(mimi2011)
Wiking
ok, dzieki, tylko wlasnie najwazniejsze jest uznanie chorobowego przez Nav. skoro lekarz wystawia chorobowe i uznaje stres jako chorobe to Nav moze to podwazyc i napisac,ze "to nie jest choroba,nie ma wzgledow medycznych do wyplaty zasilku, gdyz zwolnienie chorobowe przysluguje z powodu choroby lub urazu"-cytuje. po prostu rece opadaja, i to po 2miesiacach...aktualnie nie mam pieniedzy i nie wiem kto moglby mi teraz pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
pomóc to teraz może ci terapeuta i prawnik . zapewne zaświadczenie od doktora że byłaś na granicy samobójstwa też nie uznają
hmm w sądzie to trudno będzie z NAV wygrać ale postraszyć prawnikem można
lepiej było zmienić robotę albo podać do sądu o mobing
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok