Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

a w tygodniu...? - Norwegia

Czytali temat:
(622 niezalogowanych)
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
koledzy, kolezanki... bo sie pozmienialo troche i potrzebuje wiedziec jak to jest z tymi parkingami ale w tygodniu? znajde cos za darmoszke? heheh ;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:
za darmo to jedynie wpierdol
No widze ewolucje pogladow.
Dobra droga idziesz Tomasz!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
257 Postów
mirek rumianek
(mir_rum)
Stały Bywalec
nie idz ta droga i twoj pies tez niech nie idzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
yenever711 napisał:
koledzy, kolezanki... bo sie pozmienialo troche i potrzebuje wiedziec jak to jest z tymi parkingami ale w tygodniu? znajde cos za darmoszke? heheh ;D

nie napisałaś gdzie to ja mam jeden, za free parkujesz cały rok nikt sie nie doczepi :

Samfunnsgata 6B
9980 Berlevåg, Norway 46 m E

dokładnie o tu :70.857184,29.089801

ja tam parkowałem i nigdy sie nikt nie czepiał... trza uważać zimą bo jak auto zasypie śnieg to mogą zepchnąć do morza Barentsa .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
o w dupe no faktycznie... o oslo mi chodzilo. a swoja droga to JOSEPH jak Ci sie tam mieszka?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
już sie nie mieszka, byłem kilka miesięcy (zimą ) na "praco-wycieczce" i było git, okolica nie skażona polakami i opinią o nich, ludzie otwarci i uprzejmi, dom można za 3 tyś nok wynająć tyle że to koniec świata jest i wszędzie daleko........ i to bardzo.....

śmiać mi sie chciało jak kolorowy pierdoła pisał kiedyś na forum że mieszka na "dalekiej północy" ..... dla nich to wszystko znajduje się na południu, nordkap tylko 3 km bliżej bieguna jest...

A Oslo to nie wiem, tam to kara posiadać samochód ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yenever711 napisał:
o w dupe no faktycznie... o oslo mi chodzilo. a swoja droga to JOSEPH jak Ci sie tam mieszka?
W tygodniu Niestety , ale w całym centrum Parkingi są Płatne do 16 lub 18 , zależy jak pisze na tablicach Informacyjnych w danych miejscach .
---
Nie radzę lekceważyć Tychże tablic , ponieważ mandat zaczyna się od 500Nok i nie ma zmiłuj się ... auto obfotografują i nawet za 5 minut Po terminie !!!! nie mają LITOŚCI ...!
---
Co prawda są gdzieś jakieś Miejsca , jednak to trzeba znać Oslo jako tako ... Inaczej więcej czasu się straci niż sama wycieczka trwać będzie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
gabriel napisał:
ale w całym centrum Parkingi są Płatne do 16 lub 18
To jak pokonac system?

Gdzie konczy sie strefa platna?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
beauty napisał:
gabriel napisał:
ale w całym centrum Parkingi są Płatne do 16 lub 18
To jak pokonac system?

Gdzie konczy sie strefa platna?

---
Tego systemu nie ma co pokonywać , a gdzie są strefy płatne i ile Kosztuje godzina parkowania w danej okolicy , można dowiedzieć się z Internetu na stronie Danego Miasta .
---
I tak jak Już wyżej Pisałem , trzeba trochę znać Miasto , oraz wiedzieć jak daleko jest od miejsca parkowania do tego gdzie zechcemy dotrzeć .
CZYLI ...CZAS... CZAS...czas ..! .
---
To , że Ja napiszę , gdzie akurat można całą dobę parkować bezpłatnie ... NIC nie da , ponieważ co prawda , będą to obrzeża Centrum ...jednak to spory Kawałek drogi na piechotę a i autobus Bardzo drogi ... 50 Nok przystanek ...razy ilość osób w aucie i okazuje się iż opłata parkingowa , jest o wiele tańsza ....
---
E
Takie tam nocne gdybanie ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
gabriel napisał:
Takie tam nocne gdybanie ...
Dzieki Gabriel, ze piszesz o tym, bo ja lubie Ciebie czytac!!!

Jak zawsze, pisze, ze jestem jeszcze mloda koza,
ale WYRACHOWANA jak STARA KLEMPA!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok