Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

UBEZPIECZENIE W NORWEGII A LECZENIE W POLSCE - Norwegia

Czytali temat:
(3550 niezalogowanych)
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Mam pytanie, mam ubezpieczenie w Norwegi dla siebie i dziecka jak to się ma z leczeniem w Polsce? Karty europejskie mamy już wyrobione i chciałbym się dowiedzieć czy mogę na tę kartę iść w Polsce do okulisty z dzieckiem, jeżeli tak to ile będzie mnie to kosztowało. Zależy mi żeby iść w Polsce, ponieważ chodzimy tam od samego początku i jesteśmy zadowoleni z leczenia i wolałbym nie zmieniać lekarza ( okulisty ) tylko obawiam się czy jest w ogóle taka możliwość ??? Bardzo proszę o informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wystarczy ta karta tylko zwróć uwagę by na formularzu który będą wypisywać u tego okulisty było napisane ze jest to zdarzenie nagle
bądź weź z sobą formularz nie pamiętam E-106 Najlepiej zadzwoń do funduszu zdrowia(tel. +48 22 572 60 00) bądź helfo tam ci podadzą numer tego form
ten formularz e cos tam wypełniony składa sie w funduszu zdrowia i wtedy możesz kozystac z tych samych bezpłatnych świadczeń jakie maja osoby ubezpieczone w pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kazda PANSTWOWA placowka zdrowotna posiada takie formularze - nic nie trzeba ze soba zabierac...
idziesz do przychodni i prosisz o pomoc.... zgodnie z ta karta - helsetryggkort - jesli w danym kraju wszytsko jest za darmo to Ty tez masz za darmo z ta karta... jesli osoby ubezpieczone w danym kraju musza za cos placic dodatkowo albo placic za kazda wizyte w przychdni (egenandel) to Ty placisz tyle samo.... np. zdjecia rentgenowskie moga byc platne....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
obawiam się że to nie bedzie ZDARZENIE NAGŁE poieważ to ma być kontrola próbowałem zadzwonić do funduszu zdrowia ale niestety nici tzn nie da się chyba dodzwonić nikt nie odbiera i ciagle rozłącza, a boję się takiej sytuacji ze bedziemy już w Polsce i okaże sie że ie przyjma nas do okulisty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Lukass napisał:
Mam pytanie, mam ubezpieczenie w Norwegi dla siebie i dziecka jak to się ma z leczeniem w Polsce? Karty europejskie mamy już wyrobione i chciałbym się dowiedzieć czy mogę na tę kartę iść w Polsce do okulisty z dzieckiem, jeżeli tak to ile będzie mnie to kosztowało. Zależy mi żeby iść w Polsce, ponieważ chodzimy tam od samego początku i jesteśmy zadowoleni z leczenia i wolałbym nie zmieniać lekarza ( okulisty ) tylko obawiam się czy jest w ogóle taka możliwość ??? Bardzo proszę o informacje

To ile ten okulista was kasuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Problem właśnie w tym, że lekarka nie przyjmuje prywatnie tylko na kase chorych więc jak my chodziliśmy tam z dzieckiem to nic nie płaciliśmy. Jezeli przyjmowała by prywatnie to nie zawracał bym sobie głowy ubezpieczeniami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
czekaj zaraz poszukam co to za formularz potrzebne do niego napewno jest twoj kontrakt i cos jeszcze poczekaj zaraz poszukam w necie

Yatsek nie chodzi o ten formularz co wypisujesz w przychodni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ciut pogrzebalam i ma jest to formularz e 106
www.helfo.no/SiteCollectionDocuments/Skj...t%20E106%20polsk.pdf
masz nawet pa polsk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
super dzieki bardzo tylko mam problem z otworzeniem pliku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Lukass napisał:
Problem właśnie w tym, że lekarka nie przyjmuje prywatnie tylko na kase chorych więc jak my chodziliśmy tam z dzieckiem to nic nie płaciliśmy. Jezeli przyjmowała by prywatnie to nie zawracał bym sobie głowy ubezpieczeniami

To co to za problem wziąść historie choroby od tej okulistki i spróbować leczyć w Norwegi?
Może nie będzie tak tragicznie jak to niektórzy przedstawiają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok