Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

bramki w oslo - Norwegia

166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
witam chcialam sie zapytac czy w weekendy bramki w oslo tez dzialaja? i jeszcze jak sie je oplaca? ;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
yenever711 napisał:
witam chcialam sie zapytac czy w weekendy bramki w oslo tez dzialaja? i jeszcze jak sie je oplaca? ;D
bramki dzialaja nawet w swieta, w ziemie i w deszcz i o 2.00 w ocy w sylwestra.... caly czas... 24h przed 365dni w roku...

na ESSO wypelniasz giro - numer auta, kraj pochodzenia auta, gdzie przejechana bramka, ilosc koron.... dziala na bramki przejechane do max 3dni wstecz....
albo tez na ESSO wypelniasz wniosek o autopassa. placisz 200nok depozytu za brikke i dostajesz od razu, naklejasz na przedniej szybie, wsiadasz do auta i jedziesz ) faktura przychodzi na podany pozniej adres...
czekasz spokojnie az przyjdzie giro do domu ))) - jesli masz cos pokrecone z folkeregister albo masz PL blachy to moze byc pozniej drooozej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
ale duuupppaaa jakie t skomplikowane... ;/ ale dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yenever711 napisał:
Dlaczego zaraz skomplikowane ...?
---
Podchodzisz spokojnie na stacji Esso do kasy i prosisz o Brykke Pass ....
Gość wyjmuje małe pudełeczko z szuflady , wyciąga wniosek Podajesz Paszport jak nie masz karty Bankomatowej z własnym zdjęciem i po kłopocie .
---
Gość spisuje dane prosi o adres ... można podać nawet na księżycu o ile będziesz odbierać stamtąd pocztę i po kłopocie ...! . Zaznaczasz , że chcesz ...HELE NORGE... oraz giro kwartalnie /co trzy miesiące /... Podpisujesz oryginał i zabierasz ,a zostawiasz kopię ...
---
Siadasz spokojnie za kierownicą wyjmujesz z pudełka urządzenie , składasz je jak na obrazku i mocujesz pod lusterkiem również jak na obrazku ...
I... iiiii...
Jeździsz do woli mając Bramki w Nosie ...
---
Jaki to problem i zarazem kłopot ... a tym bardziej skomplikowane ...
---

Ja ...już na takim czytniku jeździłem w 2006-roku na Polskiej rejestracji , jak Mnie ówczesny polski szefuncio zaczął gmatwać zwroty za kwitki bramkowe ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
yenever711 napisał:
czy to Ty jestes z okolic Nesøi przypadkiem??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
yy... nie nie jestem z tych okolic a czemu mialabym byc? ;D a gabryjelu wytlumaczyles mi to bardzo lopatologicznie, to mi sie podoba ))) ale ja potrzebuje tylko raz pojechac do oslo i 2 razy na rygge (z lorenskog :> ) czyli wypelniam za kazdym razem giro tak?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
yenever711 napisał:
yy... nie nie jestem z tych okolic a czemu mialabym byc? ;D a gabryjelu wytlumaczyles mi to bardzo lopatologicznie, to mi sie podoba ))) ale ja potrzebuje tylko raz pojechac do oslo i 2 razy na rygge (z lorenskog :> ) czyli wypelniam za kazdym razem giro tak?
po prostu nie chce mi sie juz pisac... latwiej by mi bylo podjechac z Toba na ESSO i pomoc wypelnic papierki heh.... a jakas podobna do Ciebie pytala sie o mechanika w tej oklicy - stad to pytanie o Nesøye....

wypelniasz raz - i piszesz sume koron! ilosc bramek razy kwota... i tyle... a pozniej jak pojedziesz na rygge (odwiesc gosci, tak rozumiem...) to wypelnisz sobie giro to na esso drugi raz i zaplacisz od razu i juz po krzyku i po klopocie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
takkk zafundowalam rodzicom krotka wycieczke, a ryanair najtanszy przeciez heheh ;D a poza tym t ja nie wiedzialam ze Ty jestes taki pomocny...hm hm nie bylam w tamtych okolicach ale mechanik by sie przydal hehhe, no dobra, dzieki chlopaki za pomoc !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
yenever711 napisał:
takkk zafundowalam rodzicom krotka wycieczke, a ryanair najtanszy przeciez heheh ;D a poza tym t ja nie wiedzialam ze Ty jestes taki pomocny...hm hm nie bylam w tamtych okolicach ale mechanik by sie przydal hehhe, no dobra, dzieki chlopaki za pomoc !!!!
o bramkach po polsku.... prosze bardzo ))
www.autopass.no/_attachment/110484/binary/310437
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
yenever711 napisał:
nie rozumiem w czym jest problem
jak masz auto na norweskich tablicach to wjeżdzając do Oslo.... przyjdzie giro....
jadąc na rygge to są manualne "bramki" można płacić gotówką
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok