Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wozek do przedszkola... - Norwegia

Czytali temat:
Łucja Krupa (2172 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Witam, moja 16miesieczna coreczka od 1 kwietnia idzie do przedszkola... i tak jak w tytule, chodzi mi o porade w sprawie wozka do przedszkola, w ktorym moglaby sobie spokojnie spac... czy ktos z forumowiczow moglby mi polecic jakis model, ktory bym mogla tutaj kupic? przegladalam oferty na finn, jest tam masa wozkow ale ja nie mam pojecia jaki bedzie odpowiedni-chodzi o ilosc miejsca ze spiworkiem...tak zeby nie byla scisnieta... mam w domu x-landera ale nie chce go wozic codziennie ze soba autem..
wozek nie musi byc nowiutki i full wypasiony...
Dziekuje za kazda odpowiedz, pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Nie kupuj nowego wózka. Wózek będzie stał na dworze albo w pomieszczeniu gospodarczym. Tam jest duzo wilgoci. Najlepszy jest wózek, który jest wygodny. Zobacz czy szelki są prawne jeżeli zdecydujesz się na używany. Ja jestem zwolenniczką klasycznego wózka. Głęboki i spacerówka razem. Po zdjęciu głębokiego masz obszerną spacwerówkę. Dziecko powinno wygodnie się wyspać. Pamietaj, że dobrze kupić śpiwór do wózka. Jest to koszt ale opłacalny. Jeżeli będzie dziecko spalo w okresie zimowym to do tego śpiworka dobrze mieć wełniany kocyk.
Przygotuj też odzież do spania. My przebieramy dzieci przed snem. Ściągamy ciuchy codziennego użytku i zakładamy dresiki welniane albo polarowe dresiki tzw. fleec. Do tego skarpetki welniane i czapeczka. W zimie rękawiczki. Wszystkie ciuchy podpisz, bo w przedszkolu to wolna amerykanka z ciuchami. Tak jest u mnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ja tak mysle o uzywanym tylko nie wiem jaka firme wybrac...moze emmaljunga?
co do ubranek itp to mam o tym pojecie bo starsza corka chodzi do przedszkola...tyle ze ona rozpoczela swoje chodzenie majac 2 i pol roku a nie 16-17miesiecy stad tez pytanie o wozek

dziekuje za cenne wskazowki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Tip co do podpisywania rzeczy, pod ponizszym linkiem mozna sobie zamowic naklejki i prasownaki z nazwiskiem dziecka. Naklejki sa np. na zabawki i matboks, a prasowanki na ubrania ( przyprasowuje sie od wewnetrzenj, ale widocznej strony.

www.navnelapper.no/bestilling

Magdalena, w przedszkolu mojej corki wiekszosc dzieci ma wozki quenne, te trojkolowe, w zimie wyscielone tymi cieplakami z owieczek i na to spiworki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Juz kupilam emmaljunga niestety brak w nim tego zewnetrznego pokrowca...
ale tak jak mowisz Hilton ta podkladke z owieczki dokupie i bedzie jej cieplutko a spiworek przysla mi z Pl, bo akurat zostawilam go myslac, ze nie bedzie juz nam potrzebny:/

dziekuje za link nalepek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
magda > w serwisie scani w oslo jest promocja na ogrzewanie postojowe ( webasto), fajan sparwa, bo cicho lata i jest niezalezne od silnika....
jesli zdecydujesz sie na ogrzewanie, to by the way dołozą szyberdach za 50% ceny, aaaaaa i fajne rabat daja na swiatła xenonowe do konca marca!
Dramatyzujecie jak by to przedszkole było gdzies w kirkenes......
W ogóle polskie matki karmiace sa jakies takie przesrane......
Małe norki lataja w kubraczkach i gumowych klapkach pół zimy i jedyne skutki uboczne, to gil do pasa...
ale to normalne u nich, bo i ci strasi tez maja gile na brodzie i babie lato im z ryja leci, po 3 polskich piwach ( na żółci)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
aaaaaaaaaaaaaaaaaa pomysl tez o alu felgach, bo są trendy, a takie 19" na tym twoim emmaljunga bedą wyglądały bosko
ps: mam do sprzedania fajną rurke chromowaną z 4 halogenami !
Zawsze to lepiej widac na spacerze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
marianek73 napisał:
aaaaaaaaaaaaaaaaaa pomysl tez o alu felgach, bo są trendy, a takie 19" na tym twoim emmaljunga bedą wyglądały bosko
ps: mam do sprzedania fajną rurke chromowaną z 4 halogenami !
Zawsze to lepiej widac na spacerze

maaaaaaaaaniek k..... litosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
marrrrrriaaaanek...trafiles w dziesiatke hehe

p.s. ja nie widze w moich postach dramatyzmu...nie boje sie tego ze mala idzie do przedszkola bo moglaby byc nadal z niania...ale po co? niech biega z babolem pod nosem z rowiesnikami i starszakami po przedszkolnym podworku i bije je lopatka po nogach
poza tym nie jestem matka karmiaca

dzieki za info...bukuje bilet i lece
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
moja cora ma teraz 18 miesiecy, jak poszla do przedszkola miala roczek, wozek mialam z polski Marite 3 w 1 (dolaczony byl do niego spiworek ja troszke doplacilam i dali mi z barankiem)jak dla mnie super wozek gleboki szeroki, dalam go do przedszkola na poczatku codzinnie odbieralam teraz ze cora jest duza i wsumie wiecej chodzi niz siedzi w wozku mamy zwykla parasolke a tamten na stale w przedszkolu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok