Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Problem z ustawieniem anteny cyfry + - Norwegia

Czytali temat:
(479 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
Witam! Mam problem z ustawieniem anteny. Mam czujnik niestety tylko akustyczny. Ustawiłem na dekoderze program tv polonia lecz złapałem tylko tv norweską. W którą stronę i mniej wiecej o ile powinna pójść czasza od tego punktu? Raz na innym mieszkaniu mi się udało ale z innym czujnikiem teraz mam problemy. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
sprawa nie będzie prosta

najlepiej ustawiać antenę w słoneczny dzień kiedy widać słońce o godzinie 13.00 wtedy zawsze słońce o tej godzinie wskaże nam miejsce gdzie znajduje się satelita .

umocuj antenę na sztywno i nakieruj ją w stronę słońca , a później mniej więcej powoli kieruj ją w górę lub na boki

ważne jest żeby ktoś w tym momencie ci pomógł i patrzył na siłę sygnału zmieniającego się w telewizorze bo samemu to będzie ciężko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
No dzieki kolego. Sam nie ustawiam, więc to nie ma problemu..problem ze skalą jest taki, ze sila sygnalu dochodzi z małym opoznieniem. Sprobujemy jutro dzieki pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok