Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czipy, paszporty, podróże dla zwierzaków. - Norwegia

Czytali temat:
Kasia MojaNorwegia Magda Szymanska (1611 niezalogowanych)
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Może się komuś ta wiedza przydać.
wet.pl/strona.php?p=8
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
buniusia79 napisał:
wet.pl/strona.php?p=8

Od 1 stycznia 2012 zmieniaja sie przepisy dotyczace szczepien na wscieklizne, wiec ta strona aktualna juz nie jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Elise napisał:
buniusia79 napisał:
wet.pl/strona.php?p=8

Od 1 stycznia 2012 zmieniaja sie przepisy dotyczace szczepien na wscieklizne, wiec ta strona aktualna juz nie jest.

To samo powiedział mi mój wet..
.. ma nie być tych kretyńskich badań na przeciwciała YUPI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
ojej a czy zna ktos dokladnie jakie te przepisy teraz sa, co trzeba zrobic zeby icia mogla ze mna podrozowac, jakie sa to koszta, albo cokolwiek...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
zwierz ma miec paszport,czip i szczepienie na wscieklizne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
yenever711 napisał:
albo cokolwiek...?[/quote]

...cokolwiek

najprosciej i najmniej problemowo bedzie podrozowac z kicia

jesli przerobisz ja na futrzane obszycie kaptura,ewentualnie na skorke 'na korzonki'...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Monika B
(bamboleo)
Wiking
Weszły nowe przepisy ale czy Norwegia na pewno się zalicza do tych krajów? Wiem że głośno jest o Wielkiej Brytanii, ale o Norge nie mogę znaleźć nic zaktualizowanego. Czy badanie krwi na przeciwciała nie jest już wymagane? Chce sprowadzić psa i w grudniu miał on zrobionego czipa i szczepienie na wściekliznę, teraz ma niby odczekać 120dni żeby później mógł mieć banie krwi na przeciwciała. Jeśli coś się zmieniło może jest szansa że sprowadzę go szybciej bez głupiej kwarantanny 120dniowej!
Proszę o info zorientowanych osób!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
juz nie musisz czekac.gdzies wrzucilam linka do oficjalnej informacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
yzia napisał:
juz nie musisz czekac.gdzies wrzucilam linka do oficjalnej informacji

.. to bardzo prosze byc go zapodała jeszcze raz!!

Ja dziś własnie jestem po pobieraniu krwi u 2ch kotów, koszt za 1go to 210zł. Mi tez wet w grudniu powiedział, że mozliwe iż od 2012 zmienią sie przepisy, ale zmieniły się tylko jeśli chodzi o Anglię.. Do Norwegii nadal obowiązują badania na przeciwciała i ta kretyńska 120 "kwarantanna". Dziś przy mnie wet dzwonił do Slaskiej Izby Lekarsko Weterynaryjnej i potwierdzili, ze Norwegia NIE ZNIOSŁA wymogu badania przeciwciał!

Zresztą zainteresowanych odsyłam na ich stronę.
Zakładka Prawo, potem Paszporty i tam punkt 6.Warunki podróżowania do krajów trzecich.

www.izbawetkatowice.pl/index.php?option=...ontpage&Itemid=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
yenever711 napisał:
ojej a czy zna ktos dokladnie jakie te przepisy teraz sa, co trzeba zrobic zeby icia mogla ze mna podrozowac, jakie sa to koszta, albo cokolwiek...?

Jesli badania robisz w PL to: zachipowanie 60-70zl , zaszczepienie 50zł, potem po min. 120 dniach badania na przeciwciała (210zł, ale to trzeba szukac, bo jeden wet to mi nawet 400zl zaspiewał), po ok. 2-3 tyg dostajesz wyniki, wyrabiasz paszport i 10 dni przed wyjazdem trzeba zwierza jeszcze odrobaczyc.

tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok