Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Magda Yobi (4130 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
w zyciu nie spodziewałem sie, ze kiedys podziele twoj pogląd, a tu prosze......

Nie zostawaiac psa!
Prosze nie myslec tylko o sobie, psina tez teskni i serce mu peknie z zalu!

jak mozna potraktowac go tak jak mebel ?(!)

tu zabieraja tylko dzieci, a nie psy! Wiec prosze rozwazyc kogo zabrac.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
marianek73 napisał:
w zyciu nie spodziewałem sie, ze kiedys podziele twoj pogląd, a tu prosze......

Nie zostawaiac psa!
Prosze nie myslec tylko o sobie, psina tez teskni i serce mu peknie z zalu!

jak mozna potraktowac go tak jak mebel ?(!)

tu zabieraja tylko dzieci, a nie psy! Wiec prosze rozwazyc kogo zabrac.....

no z tym pieskiem tylko jak zbierasz jego pokarm z drugiej strony jelita grubego albo masz wybieg pod domem.z trawnikami tu nie poszalejesz.jak juz znajdziesz to i tak(jak cieplo)beda zalegane przez norkow.Meble zostaw w pl,dosztukujesz na "brukhale"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Marta Andruszkiewicz
(tusiek1985)
Wiking
Uwierz mi z wielkim żalem zostawiamy pieska, na szczęście będzie miał dobrą opiekę, bo zajmą się nim moi rodzice
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Joanna Hołdyńska
(asia77.02)
Wiking
Moja młodsza córka też ma 6lat . Jak będą dzieci w jej wieku to myslę że przejdzie łatwiej aklimatyzację. Jedziecie do Bergen? Trochę się zdziwiłam że piszesz o wysyłce rzeczy pocztą? Ja myślałam żeby jakiś samochód przewiózł nasze rzeczy-no i wszystko tam spakować? Możemy pogadac o szczegółach? bardzo mnie to interesuje-prosze pisz asia77.02@interia.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Witajcie,

do Norwegi wybieram się w lutym (na wyspę Karmoy/Rogaland). Zamierzam iść na intensywny kurs norweskiego, znaleźć jakąś dorywczą pracę na ten czas, przez ten czas zatrzymam się u przyjaciółki. Mąż z 7 letnią córka dojadą do mnie po ok 3 m-cach.

Może orientujecie się czy lepiej zapisać dziecko do szkoły w trakcie roku szkolnego, a dokładnie pod koniec, czy poczekać z tym do rozpoczęcia szkoły w sierpniu?

Pozdrawiam
wszystkich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Witajcie,

do Norwegi wybieram się w lutym (na wyspę Karmoy/Rogoland). Zamierzam iść na intensywny kurs norweskiego, znaleźć jakąś dorywczą pracę na ten czas, przez ten czas zatrzymam się u przyjaciółki. Mąż z 7 letnią córka dojadą do mnie po ok 3 m-cach.

Może orientujecie się czy lepiej zapisać dziecko do szkoły w trakcie roku szkolnego, a dokładnie pod koniec, czy poczekać z tym do rozpoczęcia szkoły w sierpniu?

Pozdrawiam
wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Joanna Hołdyńska
(asia77.02)
Wiking
Wydaje mi się że zalezy to od tego czy córka uzyska swiadectwo ukończenia obecnej klasy w Polsce. Bo wyjedzie w maju a zdażają się przypadki że dzieci dostają świadectwo wcześniej no i ma wakacje a jeśli nie no to bedzie musiała iśc na miesiąc do norweskiej szkoły.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
Hej dziewczyny, też się niebawem "przenoszę" do Norwegii, zastanawia mnie co Wy takiego przesyłącie, planujecie przewozić itd. Czy wysyłka nie pożre fortuny? nie lepiej kupić na miejscu coś? Ja wychodzę z takiego założenia, ale może się mylę dlatego pytam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
mylisz sie i to baaardzo!

ale norweskie sklepy szybko zweryfikują twoje mozliwosci finansowe,a zachciankach zapomnij....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
a to rzeczywiście zabawne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok