Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1049 niezalogowanych)
7 Postów
kinga Bogusz
(cinia)
Wiking
jasne ze rocznego dziecka nie dam do przedszkola... ale wole wiedziec co i jak ja jestem tak zakochana w moim diabelku ze jeszcze chce go miec troche przy sobie wszystkie nowosci w jego zyciu i rzeczy ktorych sie uczy chcialabym widziec sama a nie sluchac od pani w przedszkolu ze "Rafalek zrobil to, to i to" poprostu interesuje mnie jak to wyglada pozniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Katarzyna ...
(Midnight)
Początkujący
na początku chyba nikomu nie jest łatwo, ja tez się gubię i pytam ciągle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Marek A.
(seno)
Nowicjusz
cinia napisał:
o super czyli najpierw maz musi miec numer, a dopiero pozniej ja z synkiem moge sie o numery starac? nie wiem jeszcze gdzie mamy mieszkac. a jak wygladaja szkoly jezykowe? jest takie cos jak w Szwecji SFI (podstawowy kurs jezykowy)?

Hej Cinia!
Piszesz o "svenska för invandrare" wiec jakis czas w Szwecji spedzilas.
Moje pytanie brzmi: Jak dlugo mieszkaliscie w Szwecji? Jesli bys miala szwedzkie obywatelstwo otworzyly by sie przed Wami wszystkie drzwi. Moze warto pojsc ta sciezka?
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
kinga Bogusz
(cinia)
Wiking
żeby sie starać o Szwedzkie obywatelstwo to trzeba mieszkac 5 lat... a tak dlugo jeszcze nie jestesmy tu, dopiero od pol roku... Narazie jestesmy w fazie szukania miejsca na Ziemi dla siebie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok