Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dofinansowanie nauki norweskiego - Norwegia

Czytali temat:
Mał-ta J Wojciech Swies Gabi PIOTROWSKA Jacek Andre justynaj Monika K. Mira1 Kati Nowak Krzysiek Ruciński andrzej.egersund karolina1998. (6465 niezalogowanych)
42 Posty
Marta Podsiadlik
(martitta)
Nowicjusz
Hej! straciłam prace i od sierpnia jestem osoba bezrobotną z prawem do zasiłku.Chciałabym iść na kurs norweskiego, czy NAV może dofinansować mi taki kurs, jeśli nie czy istnieje jakaś inna instytucja która może mi pomóc.Dzięki za wszelkie inf.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Musisz sgłosić się do swojego NAV. Były takie kursy które naszywały się Amokurs i wtedy NAV placił za niego ale czy jeszcze jest tego nie wiem, najlepiej zadzwonic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
może poszukaj sobie norweskiego narzeczonego
będziesz miała naukę za darmo, albo najwyżej płatną w naturze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Marta Podsiadlik
(martitta)
Nowicjusz
Czytałam twoje wypowiedzi w innych wątkach i zastanawiam się skąd w nich tyle złośliwości, jeżeli nie masz nic normalnego do powiedzenia to daruj sobie bo ani to pomocne ani śmieszne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Marta Podsiadlik
(martitta)
Nowicjusz
Dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
na Amo kursie jest troche norweskiego ale nie za duzo.wiecej jest o szukaniu pracy,pisaniu Cv,ale zawsze cos.powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
RÓWNIEŻ W NAV-ie... ,
możesz zasięgnąć informacji na temat kursów kwalifikacyjnych / nauka nowego zawodu z nauką Norge / .

Nie każdy Nav to organizuje , w zależności od lokalnego rynku ...
PONADTO PAMIĘTAJ ...!!!
Jak jesteś na pełnym bezrobotnym , to nie możesz w godzinach pracy .../7-15... 8-16...w zależności od NAV.../uczęszczać na ŻADEN KURS NAUKI JĘZYKA ...!!!
Bo taki fakt trzeba zgłosić do NAV-u , a Oni odciągają za ten czas należne pieniądze , ponieważ w tym czasie nie jesteś dyspozycyjna dla NAV-u.
Tylko i wyłącznie kursy z NAV. które nie zabierają należnego wynagrodzenia to kursy nowego zawodu , by być bardziej mobilną w szukaniu pracy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Marta Podsiadlik
(martitta)
Nowicjusz
Dzięki za pomoc, mam jeszcze takie pytanie, czy muszę mieć jakieś zaświadczenie z zakładu pracy, który zoobowiązuje sie mnie przyjąc jesli będe znała norweski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Takie detale , trzeba załatwiać w danym NAV ,,,oraz w dziale zajmującym się praktykami zawodowymi ...
Co NAV to ździebko Inksze wymagania .
Pewnie , wszystko zależy od rozmowy kwalifikacyjnej w NAV-ie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Masza 18
(Masza)
Wiking
Czy ktoś słyszał lub wie -
Mieszkam jeszcze w Polsce, ale mam znajomego, który pracuje w norweskiej firmie. Firma ta byłaby zainteresowana zatrudnieniem mojej osoby, ale na razie brakuje jej etatu, zatrudniaja za to praktykantów. Czy jako osoba jeszcze nie pracująca w Norwegii albo ewentualnie firrma chętna do zatrudnienia mnie ma szansę na dofinansowanie mojej wypłaty? Na naukę języka norweskiego praktyki?
Dodam jeszcze, że uczę się norweskiego w Polsce, znajomość bez praktyki niezbyt wielka, ale myślę, że jakieś A2 byłoby..a gdyby firma dostała jakieś dofinansowanie to byłaby bardziej chętna i skora do zatrudnienia mnie
Proszę o informacje, jeśli ktoś słyszał o czymś takim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok