Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

podwyzka od 1 kwietnia - Norwegia

1 Post
malgorzata prus
(gprus82@02.pl)
Wiking
chce sie dowiedziec jakie sa podwyzki od 1 kwietnia i czy sa one dla kazdego?podobno kazdy dosstaje minimum 2 lub3 korony a slyszalam tez o 5 koronach od panstwa. dla Renholder chce sie dowiedziec ile moze dostac!!!!!jezeli praca jest na 40% lub 50% czy szef powinnien placic tez za swieta?

pozdrawiam gosia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gprus82@02.pl napisał:
chce sie dowiedziec jakie sa podwyzki od 1 kwietnia i czy sa one dla kazdego?podobno kazdy dosstaje minimum 2 lub3 korony a slyszalam tez o 5 koronach od panstwa. dla Renholder chce sie dowiedziec ile moze dostac!!!!!jezeli praca jest na 40% lub 50% czy szef powinnien placic tez za swieta?
pozdrawiam gosia

Dla Kogo każdego...!?

Państwo w Norge nic nikomu nie daje , a jedynie Rząd Norweski , Negocjuje z Pracodawcami i Związkami Zawodowymi , by Pracobiorcy otrzymywali takie stawki godzinowe , by te równoważyły choć trochę , ogólnokrajowe podwyżki konsumpcyjne ...
WSZYSTKO DLATEGO , ZALEŻY W JAKIEJ BRANŻY PRACUJESZ i czy Twój Zakład Pracy , należy do LO...lub do innego z Nim zrzeszonego Związku ...
Jak na razie z tego co wiem , to Tylko Branża Budowlana ma stawki upowszechnione / znaczy gwarantowane najniższe wynagrodzenie /... jednak to nie Państwo daje forsę tylko pracodawca .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
czyli mało wiesz gabriel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
czyli mało wiesz gabriel
ALEŻ oczywiście , masz rację ...
Cy ja piszę ,że wiem dużo .!?.
Tak na marginesie ...
Uwierz Mi , że gdybym na temat Norge wiedział dużo , a na dodatek znał Język tak pisany jak i mówiony na względnym poziomie ...
TO NIE BYŁ BYŁBYM ,uczestnikiem ŻADNEGO POLSKIEGO FORUM W NORWEGI tylko spokojnie buszował bym sobie po Norweskich portalach ...
A tak , jak nie mam co Lubię ....
To toleruję to co mam i jakoś to wszystko do przodu się turla ...
Jedyna szkoda to taka ... , że niestety jak dla Mnie to już poważnie z GÓRKI... A szkoda oj szkoda..
I ŻAL .
Ech co tam , co tam ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok