Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1843 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Mgielka jeszczze taka uwaga-jezeli wynajmujesz mieszkanko a w umowie masz napisane kobeltv,internet itd to nie placisz placi wlasciciel. To nie prawda ze jak kupujesz tv i placisz karta to dostaniesz rachunek za abonament. Zawsze jak kupujesz pani rejestruje odbiornik ale jezeli pod tym adresem jest placony abonament nie dostaniesz zadnego rachunku.Inna sprawa jest ze odbiornik moze byc podarunkiem dla kogos. Osobiscie kupilem tu juz 3 tv w sklepie,nowe za kazdym razem rejestrowane itd.Nie place abonamentu bo tvcablowa mam w czynszu.jeden odbiornik pojechal do polski dla mojej corki a jeden kupowalem koledze jako monitor do kompa bo lepiej sie oplacalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Zdaje się , że ten abonament wynosi 1500 nok i można go rozłożyć na dwie raty , albo całość jednorazowo .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mikadek)
Wiking
Ja płacę,w tym roku wynosi 2334,96koron za cały rok.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mikadek)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
Mgielka jeszczze taka uwaga-jezeli wynajmujesz mieszkanko a w umowie masz napisane kobeltv,internet itd to nie placisz placi wlasciciel. To nie prawda ze jak kupujesz tv i placisz karta to dostaniesz rachunek za abonament. Zawsze jak kupujesz pani rejestruje odbiornik ale jezeli pod tym adresem jest placony abonament nie dostaniesz zadnego rachunku.Inna sprawa jest ze odbiornik moze byc podarunkiem dla kogos. Osobiscie kupilem tu juz 3 tv w sklepie,nowe za kazdym razem rejestrowane itd.Nie place abonamentu bo tvcablowa mam w czynszu.jeden odbiornik pojechal do polski dla mojej corki a jeden kupowalem koledze jako monitor do kompa bo lepiej sie oplacalo.

To ciekawe bo ja właśnie kupiłem odbiornik telewizyjny i przyszło mi do płacenia,gdzie wcześniej kolega kupił i już był zarejestrowany pod tym samym adresem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Ja tez kupilem i musze placic,abonament przypisany jest nazwisku a nie mieszkaniu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Oplata za kablowke ni jak sie ma do oplaty za abonament.
Jesli placimy za kablowke to nie placimy jeszcze abonamentu.

Kiedys przy okazji nalotu NRK dowiedzialem sie wszystkiego dokladnie i place kablowke i abonament NRK.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Jasne ze telewizja kablowa jest czyms innym rikstv,viasat jak to sie tam nazywa.Wlasciele domu w ktorym mieszkam nie maja slubu,maja dwa nazwiska.......hm............ja tez mialem kontrole z nrk i nic dwa lata bez abonamentu bez kar itd. Mam dwa telewizory w domu wlasciciele trzy wszystkie zakupione w sklepie.
SAS prosze wytlumacz wszystko skoro sie dowiedziales,przynajmniej ja chcialbym wiedziec aby byc wporzadku i nie miec niespodzianki kiedys tam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Chyba jednak macie racje!!!!!!!!! poczytalem przepisy i wynika z nich o ile znam norsk ze kazdy musi zaplacic nawet jezeli oglada tylko dvd. Widocznie pan ktory byl u mnie zrozumial ze jestem rodzina wlascicieli hihihi dlatego nie dostalem nic.bylo to jakis czas temu i moj norweski byl .............troche wiecej niz zero. No coz trzeba sie zarejestrowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
www.lovdata.no/for/sf/kk/tk-19801023-8798-0.html#1 poczytajcie moze cos wyczytacie madrzejszego niz ja!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kkkrzysztof)
Wiking
Krolestwo za konia z tych przepisow wynika ze byles utrzymankiem wlasciciela domu
Kurde ty to sie potrafisz ustawic...

Przy kupnie tv zawsze sie pytaja o nazwisko do gwarancji i te dane wysylaja do nrk lisens. Jezeli jest to nazwisko ktorego nie maja w swoim rejestrze to wysylaja ci giro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok