dawson napisał:gabriel - trochę Cię poniosło , nikt tutaj nie ma zamiaru płakać ,a już na pewno nie ja.
Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość uniknięcia rozliczenie moich dochodów z Norwegii w Polsce i czy muszę wspominać w US o tym że pracowałem za granicą. Oczywiście z tych uzyskanych w PL się rozliczam.
Polska t kraj absurdów więc wolałem się zapytać , w końcu trafiłem na forum dyskusyjne ?
NIC MNIE NIE PONOSI... , nie wmawiaj Mi jakiejś urojonej choroby...
Właśnie dlatego , że jest to tylko i wyłącznie dyskusja ,dlatego staram się z Tobą logicznie dyskutować , na podstawie zdobytego doświadczenia...
Ot , Nic Ponad To ... .
Jeżeli nie zaznaczysz w zeznaniu , że pracowałeś za granicą i uzyskałeś tam dochód to będzie to przestępstwo skarbowe , które jest ścigane na całym współczesnym świecie .
Nawet RYDZYK ma z tym wielki kłopot .
Ponadto , jak pisałem wyżej ... Polska i Norge jest w Schengen oraz Norge jest stowarzyszone z U.E... i od maja tamtego roku wszystkie informacje mają normalny przepływ administracyjny między stronami...
Niemniej zrobisz co uważasz...
Ja osobiście w 2006 roku robiłem i w Polsce i Norge , gdzie zarobiłem cztery razy więcej niż w kraju .Mimo tego w 2007 roku nie zapłaciłem nic ponad to , co było do zapłacenia za dochód uzyskany w Polsce...
Mało tego dostałem jeszcze zwrot , bo rozliczałem zaległy remont mieszkania ...
Fakt , byłem wzywany do U.S. ... niemniej , byłem na taki fakt przygotowany w odpowiednie dokumenty...