Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
132 Posty
Stały Bywalec
OK nie zaplacisz podatku od koronek w Polsce ale zarobki norweskie wlicza sie do twego dochodu w kraju i automatycznie podniesie to podatek od zlotowek(tylko zlotowek)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
Właśnie...chciałeś,a rzeczywistość może być "trochę"inna.Te opodatkowane dochody z Norge podane"dla informacji" US.w Polsce mogą Cię "wywindować"na wyższy próg podatkowy od dochodów osiągniętych tylko w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niestety ale nagreb może mieć tu trochę racji z tego względu że u nas urzędy podatkowe są państwem w państwie i każdy interpretuje przepisy według własnego uznania . niemniej sądzę że można by się w takim przypadku dochodzić prawa albo nawet sądzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dawson napisał:
... jeżeli w Polsce , mimo tego że muszę , nie przyznam się że pracowałem w Noge, czy US w PL dojdzie do tego , połapie się ,dowie się jakoś o tym że pracowałem za granicą i się z tego nie rozliczyłem ? ...
Przecież pisałeś , że pracowałeś również w Polsce legalnie ,to jak to nie chcesz się rozliczyć...!?.
Pamiętaj , że Polska tak jak i Norge , jest w strefie z Schengen ... dlatego norweska skarbówka prześle do polskiej , info o Twoim zarobku i odnośnego podatku z mocy TEGO prawa ...
To już nie te czasy , że za granicą można było robić CUDA i w kraju nic się nie działo...
Każdy kombinuje jak jak koń pod górę , a później jest na forum płacz , na głupie polskie przepisy skarbowe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Jan Kovalsky
(negreb)
Początkujący
Na"pocieszenie"dodam że może to być podatek tzw."ryczałtowy"ale nie wiem w jakiej wysokości i od czego uzależniony.Moim zdaniem nic prostszego,tylko podzwonić po US.w Polsce

PS..."diabeł zawsze tkwi" w SZCZEGÓŁACH...miłej niedzieli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Dawid M.
(dawson)
Wiking
gabriel - trochę Cię poniosło , nikt tutaj nie ma zamiaru płakać ,a już na pewno nie ja.
Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość uniknięcia rozliczenie moich dochodów z Norwegii w Polsce i czy muszę wspominać w US o tym że pracowałem za granicą. Oczywiście z tych uzyskanych w PL się rozliczam.

Polska t kraj absurdów więc wolałem się zapytać , w końcu trafiłem na forum dyskusyjne ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dawson napisał:gabriel - trochę Cię poniosło , nikt tutaj nie ma zamiaru płakać ,a już na pewno nie ja.
Chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość uniknięcia rozliczenie moich dochodów z Norwegii w Polsce i czy muszę wspominać w US o tym że pracowałem za granicą. Oczywiście z tych uzyskanych w PL się rozliczam.
Polska t kraj absurdów więc wolałem się zapytać , w końcu trafiłem na forum dyskusyjne ?

NIC MNIE NIE PONOSI... , nie wmawiaj Mi jakiejś urojonej choroby...
Właśnie dlatego , że jest to tylko i wyłącznie dyskusja ,dlatego staram się z Tobą logicznie dyskutować , na podstawie zdobytego doświadczenia...
Ot , Nic Ponad To ... .
Jeżeli nie zaznaczysz w zeznaniu , że pracowałeś za granicą i uzyskałeś tam dochód to będzie to przestępstwo skarbowe , które jest ścigane na całym współczesnym świecie .
Nawet RYDZYK ma z tym wielki kłopot .
Ponadto , jak pisałem wyżej ... Polska i Norge jest w Schengen oraz Norge jest stowarzyszone z U.E... i od maja tamtego roku wszystkie informacje mają normalny przepływ administracyjny między stronami...
Niemniej zrobisz co uważasz...

Ja osobiście w 2006 roku robiłem i w Polsce i Norge , gdzie zarobiłem cztery razy więcej niż w kraju .Mimo tego w 2007 roku nie zapłaciłem nic ponad to , co było do zapłacenia za dochód uzyskany w Polsce...
Mało tego dostałem jeszcze zwrot , bo rozliczałem zaległy remont mieszkania ...
Fakt , byłem wzywany do U.S. ... niemniej , byłem na taki fakt przygotowany w odpowiednie dokumenty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok