Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
viking xxxxxxxxxxxx Mariusz B Robert E. Zbyszek P-k ja ja Piotr XXX robson.6 Prof Wiktor m Jakub Świerzb (7567 niezalogowanych)
5 Postów
Jacek Sławuta
(jaceks37)
Wiking
Obiecuje ze w przyszlosci sam dowiem sie wszystkiego ale wierzcie mi ze naprawde nie mam w tej chwili na to czasu...bez urazy oczywiscie bo napewno portal Moja Norwegia to Krynica informacji...ale jest juz tak malo czasu do wyjazdu.... A dopytuje bo slyszalem rozne "niepokojace" informacje na temat pomocy w zalatwianiu formalnosci urzedowych ze strony koordynatorow Adecco.....No to do kompletu dopowiedzcie cos na temat pieniazkow na dzieci mieszkajace w kraju....nno oczywiscie moich dzieci...dzieki... Alle sie rozgadalem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam, jeśli szukacie pracy w Norwegii to wykonuję tłumaczenia i korektę CV dostosowując je do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu.

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
16 Postów
Beata Chochorowska
(chochorek)
Wiking
a kobiety tez zatrudniacie w innej branzy np do szpitala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
chochorek napisał:
a kobiety tez zatrudniacie w innej branzy np do szpitala
A w szpitalach psychiatrycznych są klamki , czy ich nie ma...?
a jak niema klamek , to jak się otwiera drzwi by wyjść lub wejść do środka .
A jeżeli klamki są , to jak to jest gdy psychiczny pacjent chce wyjść a nie może ...bo lekarz zabrania ...? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Beata Chochorowska
(chochorek)
Wiking
a ty wyjdziesz z tego szpitala a moze nie
lekarz nie pozwoli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
chochorek napisał:
a ty wyjdziesz z tego szpitala a moze nie
lekarz nie pozwoli

A Ja nie potrzebuję lekarza ...Sam Sobie jestem Sterem i Znachorem...

Widzę iż nic nie zrozumiałaś z Mojej Ironii , mało tego starasz się brnąć dalej w Swej Niewiedzy .

Zadałaś w Tym temacie , nielogiczne pytanie i dostałaś odpowiedz , czego jeszcze oczekujesz ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Anna C
(ankamch)
Wiking
"Pamietaj!
Polska i Norwegia zawarły umowę o zakazie podwójnego opodatkowania. Oznacza to, że pracując
w Norwegii nie musisz płacić podatku w Polsce."

Nie wiem kto to napisal, ale to bardzo skrocone podejscie dotyczace placenia podatkow, szczegolnie jesli ktos ma dopiero zaczac prace w Norwegii i np przez pol roku otrzymywal dochody w Polsce. Radze zapoznac sie z informacjami zamieszczonymi na stronach Ministerstwa Finansow.

www.mf.gov.pl/_files_/podatki/broszury_i...at_zagr_2011_www.pdf

W skrocie - podatku mozna uniknac tylko wowczas, gdy w danym roku nie zarobilo sie ani zlotowki w Polsce. W kazdym innym przypadku nalezy wykazac dochod z Norwegii (PIT Z/G) celem obliczenia nowej stopy procentowej, z zastosowaniem ktorej wylicza sie podatek od dochodu osiagnietego w Polsce (PIT 36).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok