Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dodatki,zasilki w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Marcin R mic hal Magii N (529 niezalogowanych)
10 Postów
Ewuwu Ewuwu
(ewuwu)
Wiking
Witam serdecznie

Mam do Was pytanie,czy ktos jest zorientowany,jak tu wyglada sprawa z przyznaiem zasilkow dodatkow (chodzi mi o dodatek do mieszkania, przedszkola itp .... ), z tego co wiem to przysluguje niby rodzinom,ktore maja 2 lub wiecej dzieci. Nigdy dokladniej sie w to nie wglebialam jednak chcemy zostac tu na dluzej i dobrze wiedzic wiecej na temat ewentualnie przyslugujacych nam praw. Prawda jest taka,ze Polacy,ktorzy mieszkaja wsrod nas niesty nie sa zyczliwi i jeden drugiemu nie pomoze... Niestety...
I jeszcze jedno . jak to wyglada z naliczaniem emerytury dla kobiety niepracujacej nigdy w NO. Niby jest teraz taki przepis,ze kobieta,ktora wychowuje dziecko do 6 roku zycia ma naliczana norweska emeryture.

Bede wdzieczna za kazda informacje w tej sprawie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Tu jest na temat emerytur
www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/wie...ia_nie_pracujac.html

Co do dodatków, to można się starać o dofinansowanie do mieszkania lub przedszkola, ale nie ilość dzieci się tu liczy, a sytuacja ekonomiczna rodziny. Nie wiem gdzie się to robi, bo nigdy się nie starałam o taki dodatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Skoro nie należy Ci się emerytura norweska do będziesz otrzymywać emeryturę z ojczyzny i żyć za nią w Norwegii. Polak w rodakowi w Polsce nie jest życzliwy to się nie ma co dziwić, że za granicą jest tak samo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok