Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Długi czas oczekiwania na pozwolenie - Norwegia

Czytali temat:
Valdek S. mariusz4 (1398 niezalogowanych)
31 Postów
Valdek S.
(valdek)
Nowicjusz
Witam.
Złożyłem papiery o pozwolenie na prace (umowe o prace i kopie paszportu) na politi, zarejestrowałem się na stronie UDI 14 grudnia 2010 i do dziś cisza.
Dzwonię do nich co tydzień i za każdym razem mi odpowiadają że termin uzyskania pozwolenia to ok. 2-3 miesiące, bo podobno mają dużo wniosków. Wcześniej się dowiadywałem, że to trwa ok. 2 tygodni, więc o co kaman.
Czy ktoś spotkał się z tak długim oczekiwaniem na uzyskanie pozwolenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale po co zlozyles te dokumenty na politi? jezeli sie zarejestrowales na stronie udi sllfserice to idz po prostu z kontraktem i paszportem i odbierz registreringsbevis. Jak ty wyslalaes te papiery, to one wroca do ciebie w ciagu 3 miesiecy. A odpowiadaja ci, bo pewnie nie zajarzyli, zes z EØS i nie musisz sie starac o pozwolenie.
Mam nadzieje, ze zarejestrowales sie jako mieszkaniec unii
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Iwona Lubik
(iwkusia)
Wiking
witam
wlasnie na poczatku lutego konczy mi sie UDI . Podpowiedz czy wystarczy rejestracja na stronie / prosze przeslij mi link/ czy wlasnie nalzey sie udac na politi?
pozdrawiam
Iwka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie rozumiem w czym problem?? złożyłaś papiery na policji, masz pracę i pracujesz to poprostu pracuj o czekaj na swoje pozwolenie--- bo nic nie sprawia problemu że nie masz potwierdzenia z UDI , papiery są złożone a przecież to nie twoja wina że w UDI trwa to tak szybko--sam miałem podobna sytuację ,złożyłem papiery , między czasie pracowałem i nikt nawet nie zasapał , co sie martwisz papiery jak to mówią ,,bedo ,, , nie ma strachu--pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Pewnie by valdek jakąś wypłatę chciał dostać a bez registreringsbevis nie ma karty podatkowej, nie ma numeru personalnego więc i nie ma konta w banku.
Też bym się martwił.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ale chwila grzes203, zawsze może iśc do skattetaten i powiedzieć że złożył papiery na policji, pracuje i potrzebuje np. personalny o kartę podatkową. wtedy dostanie na pewno tzw midertidlig persson numer , czyli tymczasowy nr personalny do czasu kiedy otrzyma to pozwolenie na pracę z policji.--- można --- można
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
iwkusia napisał:
witam
wlasnie na poczatku lutego konczy mi sie UDI . Podpowiedz czy wystarczy rejestracja na stronie / prosze przeslij mi link/ czy wlasnie nalzey sie udac na politi?
pozdrawiam
Iwka

Nie wiem jak może się UDI kończyć? ale pewnie o to ci chodzi.
Registeringbevis chcesz dostać
to tu sie trzeba zalogować itd.

selfservice.udi.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Valdek S.
(valdek)
Nowicjusz
powiatowy myśliciel napisał:
nie rozumiem w czym problem?? złożyłaś papiery na policji, masz pracę i pracujesz to poprostu pracuj o czekaj na swoje pozwolenie--- bo nic nie sprawia problemu że nie masz potwierdzenia z UDI , papiery są złożone a przecież to nie twoja wina że w UDI trwa to tak szybko--sam miałem podobna sytuację ,złożyłem papiery , między czasie pracowałem i nikt nawet nie zasapał , co sie martwisz papiery jak to mówią ,,bedo ,, , nie ma strachu--pozdro

Tak. Wszystko OK. Tylko jest jeden problem.
Pracę mam na budowie i nie mogę wejść na teren budowy bez identyfikatora. A nie dostanę go bez pozwolenia i numeru personalnego. I tu pies pogrzebany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
no to piszę ci Valdek ,że idź do urzędu podatkowego, powiedz że papiery złożyłeś w UDI i nie dostałeś jeszcze pozwolenia, weź ze sobą umowę o pracę, to na pewno dostaniesz tymczasowy numer personalny do czasu jak ci papiery nie przyjdą, no i w czym problem dalej??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok