Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Kucharski Marek Marek Janusz Mierzwa Damian Szweda (1992 niezalogowanych)
22 Posty
Szymon Kowalski
(solak)
Wiking
He he, kawaler spoko Po powrocie praca na Śląsku się znajdzie, tyle że tak jak pisałem wcześniej ze ok 1500 zł, czyli dno :/ Znowu trzeba zaczynać jako młody, mimo 5 letniego doświadczenia, chyba że w razie niewypału w Norkach uderzać w inne rejony Europy, bo wg zarobków Polska w niej nie leży!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
ok 1500 ale jak masz doświadczenie i znasz się na robocie to szybko dotrzesz do wyższej stawki, przecież zawodu nie bedziesz się uczył od nowa.
Najlepiej pojechać i sie przekonać samemu bo każdy przypadek jest inny i nie wszystkim sie podoba poza PL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Szymon Kowalski
(solak)
Wiking
Pewnie że tak, z pisania na forum wiele się można dowiedzieć, a wszystko zweryfikuje życie Gdybym przyjechał to od razu na kurs norweskiego by się poszło, gdyby była taka możliwość, no i gdyby żona dojechała też musiała by się zabrać za norweski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
I tu od razu trzeba zaznaczyć, że kursy językowe są tu płatne, różnie w różnych gminach, ale w niektórych są bardzo drogie. Wiem, że są kursy norweskiego w Polsce, więc proponowałabym zacząć edukację tam właśnie, ze względu chociażby na cenę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Victor J
(JVP)
Wiking
Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji kolego i powiem Ci :zaryzykuję i jadę bo choćby perspektywa rozsądnej emerytury mnie przekonuje, nie wspominając o normalnym życiu, zresztą zauważ, że wszyscy z tego forum mieli kiedyś podobny dylemat a po drugie tylko lewusy mają zle w Norwegi i wiecznie narzekają, jeśli jestes fachowcem i jestes pracowity to akurat w No nie zginiesz.
Mam juz dośc czekania w Polsce na lepsze czasy.......ale przyznaję, że kiedys sie śmiałem z tej masowej emigracji, szczególnie do Anglii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
oj to troche musisz popracowac do emerytury, wiek jest 67 lat - niestety
ale racja kto nie ryzykuje ten nic nie ma wiele osob moze powiedziec ze nie przyjezdzajacie bo to bo tamto, ale najlepiej podjac ryzyko i sie samemu przekonac, my tak zrobilismy i nie zalujemy tej decyzji, bo jak widze z czym ludzie musza sie zmagac kazdego dnia w polsce to jestem zadowolona ze jestem tutaj
co do kursow ceny sa od 3000 w gore za mniej wiecej 48 godzin, ale jak najszybciej trzeba go zaczac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gama28 napisał:
I tu od razu trzeba zaznaczyć, że kursy językowe są tu płatne, różnie w różnych gminach, ale w niektórych są bardzo drogie. Wiem, że są kursy norweskiego w Polsce, więc proponowałabym zacząć edukację tam właśnie, ze względu chociażby na cenę.

Trochę nie w temacie ,ale to już przegięcie gama,co ty tutaj jeszcze robisz do cholerki jasnej idź że Ty w końcu rodzić bo do świąt ci to zejdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
retier1 napisał:
gama28 napisał:

Trochę nie w temacie ,ale to już przegięcie gama,co ty tutaj jeszcze robisz do cholerki jasnej idź że Ty w końcu rodzić bo do świąt ci to zejdzie

Hej Gama.....czy Ty na pewno jesteś w ciąży....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
wilk stepowy napisał:
retier1 napisał:
gama28 napisał:

Miejmy nadzieję że weźmie sobie do serca uwagi i do soboty zrobi z tym porządek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
retier1 napisał:
wilk stepowy napisał:
retier1 napisał:
gama28 napisał:

Miejmy nadzieję że weźmie sobie do serca uwagi i do soboty zrobi z tym porządek

Ja już kciuka nie mogę wyprostować..... bo cały czas trzymam....trzymam za Gamy poród......
Dobra....spadajmy stąd Retier.....bo to chyba nic na temat.....

Gama pozdrawiam.........i już Ci nie będę wróżyć.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok