Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dagpenger - Norwegia

Czytali temat:
(288 niezalogowanych)
43 Posty

(ewik1)
Nowicjusz
[b]
Witam,
Chciałabym dowiedzieć się czy prawdą jest,że gdy sama zrezygnuje z pracy to dagpenger mi też się należą/
Obecnie mam pracę typu FAST JOBB ale ze względów osobisych będę zmuszona najprawdopodobniej zwolnić się. Czy w moim przypadku dag penger należą się? a jeżeli tak to na jakich zasadach?
z gory dziękuję za wszelkie info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Pieniądze należą się, ale w twoim przypadku jest okres przejściowy 8 tygodni, gdy nie należą ci się pieniądze. Musisz więc wziąć pod uwagę, że przez prawie 2 miesiące będziesz bez pieniędzy, a potem już normalnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gama ty jeszcze nie urodzilas????? łoo Jezusie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(ewik1)
Nowicjusz
dzięki za info.
Mam tylko pytanie przez jaki okres mogę pobierać dagpenger_
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jak długo możesz otrzymywać zasiłek dla bezrobotnych?

Długość okresu pobierania zasiłku dla bezrobotnych zależy od wysokości Twoich zarobków z pracy w poprzednim roku kalendarzowym, lub przeciętnej wysokości Twoich zarobków w 3 ostatnich latach kalendarzowych przed złożeniem przez Ciebie wniosku o zasiłek dla bezrobotnych.

* 104 tygodni przy zarobkach wynoszących co najmniej kr 151 282 (tj co najmniej 2 razy wyższych od podstawowej sumy ubezpieczenia społecznego, tzw. sumy G)
* 52 tygodni przy zarobkach niższych niż kr 151 282 (2 razy podstawowa suma ubezpieczenia społecznego, tzw. suma G) , ale wyższych niż kr 75 641(podstawowa suma ubezpieczenia społecznego, tzw. suma G).

( żródło - NAV web side )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok