Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

POZWOLENIE O PRACE-WIELKI PRBLEM :(:(:( - Norwegia

Czytali temat:
(601 niezalogowanych)
20 Postów
Tomasz Bednarski
(tomasz bbb)
Wiking
witam...
3 tyg temu bylem na policji i zlozylem ksero kontraktu i ksero swojego dowodu osobistego...
do tej pory czekam na pozwolenie i kicha kolega ktory skladal w tym samym miejscu ok.1 miesiaca przede mna dostal odpowiedz juz po poltora tygodnia...
mozecie napsac czy w tym przypadku ze zamiast paszportu dalem dowod to moze mi sie to wszystko przedluzac???
czy po prostu jezeli nie dalem paszportu a zamiast niego swoj dowod osobisty moge wogole nie dostac pozwolenia???
PROSZE POMOZCIE
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Nie wiem jakim cudem złożyłeś wniosek o pozwolenie na prace w NO? jak pozwolenia dla EOG nie ma.
i tutaj najprawdopodobniej jest pies pogrzebany.

w tym temacie więcej o "pozwoleniu"

www.mojanorwegia.pl/forum/view/praca,_bi..._na_pobyt_wazne.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
do du***y działa to forum i jego system dodawania postów. (po dwa razy to sam)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A zarejestrowales sie na stronie UDI selfservice? raczej nie. Zarejestruj sie tam i w tym samym dniu mozesz isc odebrac registreringsbevis.
Bo w tym przypadku co opisujesz to przysla ci twoje ksero do domu i kaza sie zarejestrowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tomasz Bednarski
(tomasz bbb)
Wiking
juz kilka dni temu pisalem i ktos z WAS(mam na mysli forumowiczow) napisal mi ze po rejestracji w udi(zrobilem to przez neta)
moge isc do urzedu w gminie i zalatwiac reszte...
otoz tak zrobilem a w gminie od Ajfasza do Kajfasza mnie ganiali ,potem sie bardzo WKU...ILEM jak pani mi powiedziala ze bez pozwolenia z policji nic nie zalatwie...
no i tak juz 3 tydz czekam...a kolega powiedzial ze musze dac paszport na policji razem z kontraktem wiec zaczalem sie zastanawiac czy to czasami nie muli calej operacji ze dalem swoj dowod osobisty jako dowod torzsamosci...
nie wiem co mam robic i gdzie teraz z tym wszystkim uderzyc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tomasz Bednarski
(tomasz bbb)
Wiking
a sumie to po rejestracji dostalem tam jakis numer ktory sobie spisalem na kertce ale pani na policji powiedziala ze jej to do niczego nie jest potrzebne a w gminie tak jak juz wspomnialem pelna wylewka w to co posiadalem przey sobie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
To ja ci pisalam. Ze po rejestracji w UDI przez internet masz isc do UDI a nie do urzedu gminy. i w UDI wydzadza ci dokument i to wszystko, wez ze soba tylko kontrakt i dokument tozsamosci - ten sam, ktory wpisywales przy rejestracji na necie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
urząd jest urząd, co za różnica jaki?
Co by było gdyby zamiast do US (urząd skarbowy) pójść do USC(urząd stanu cywilnego)? w sumie żadna i tu i tu cie z kasy ograbią
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Piotr ptyś
(okap.pl)
Wiking
tak jak bys miał paszport to by poszło o wiele szybciej. bo dowód w norwegi jest mało wiarygodny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
piotrs1975 napisał:
tak jak bys miał paszport to by poszło o wiele szybciej. bo dowód w norwegi jest mało wiarygodny

Hahaha, dobre.
Czyli jak z dowodem załatwiłem formalności w UDI w 30 minut to z paszportem stałbym krócej w kolejce?

Tomasz gdzieś wyczytał że ma iść do gminy.
Znalazłem ten wątek i pisaliśmy tam z Hilton o UDI oraz o Politi, ani słowa o gminie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok