Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(602 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
piotrs1975 napisał:
tak jak bys miał paszport to by poszło o wiele szybciej. bo dowód w norwegi jest mało wiarygodny

Jezeli to jest ironia, to mianuję cie vice prezesem
Jezeli jednak na prawde uwazasz, ze dokument tozsamosci wydany przez organ panstwowy jest malo wiarygodny, to nie mam więcej pytan.
"Bo dowód w Norwegii...", "bo coś tam w Norwegii" - owszem, w tym kraju sa rozne, dla Polakow dziwne rzeczy, ale nie spotkalam sie aby kwestionowano wiarygodnosc dowoodu vs paszportu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Zwiazane z tematem: moze ktos z madrych mi podpowie, czy jezeli kiedy juz posiadam pewien taki podstemplowany przez policje dokumencik /registreringsbevis/, o ktory wystaralem sie z tytulu samo-zatrudnienia /enkelpersonnforetak/, to z tytulu zatrudnienia nalezy sie starac o cos podobnego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Kow@lski napisał:
Zwiazane z tematem: moze ktos z madrych mi podpowie, czy jezeli kiedy juz posiadam pewien taki podstemplowany przez policje dokumencik /registreringsbevis/, o ktory wystaralem sie z tytulu samo-zatrudnienia /enkelpersonnforetak/, to z tytulu zatrudnienia nalezy sie starac o cos podobnego?

Nie ma potrzeby. Na registreringsbevis jest informacja, ze mozesz przebywac na terenie Norwegii tak długo, jak długo bedzie cie na to stac - upraszczając.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
Hilton napisał:
Kow@lski napisał:

Nie ma potrzeby. Na registreringsbevis jest informacja, ze mozesz przebywac na terenie Norwegii tak długo, jak długo bedzie cie na to stac - upraszczając.

Gdyby byly jakies problemy, powolam sie na Ciebie Hilton.
Zartuje
Tak tez sobie pomyslalem.
Dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Mozesz sie powołac

Przy rejestracji internetowej mozna zaznaczyc tylko jedną opcje w przypadku zatrudnienia, mimo iz mozna byc i zatrudnionym i rownoczesnie prowadzic wlasna dzialalnosc. Dlatego jesli cos w tej kwestii sie zmienia, to nie ma to znaczenia, chodzi tylko o rejestracje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Podpieram
Wcześniejsze pozwolenia się odnawiało bo były czasowe, teraz masz na czas nieokreślony i nie ma tam napisane po co tu przybyłeś (pracować, kraść, wyłudzać pieniądze ciężko zarobione przez bumella i mase1) więc możesz śmiało powoływać się na Hilton
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Piotr ptyś
(okap.pl)
Wiking
tak tyko pozwolenie i sprawy bankowe jest poczebny paszport inaczej nie załatwi nic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Paszport jest wymagany tylko w przypadku podejrzanych typów, normalnym ludziom dowód wystarczy do załatwiania formalności.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
piotrs1975 napisał:
tak tyko pozwolenie i sprawy bankowe jest poczebny paszport inaczej nie załatwi nic

powyższa forma językowa jest co najmniej ciekawa, ale do rzeczy:

właśnie bez paszportu ani rusz w banku!!! jest poczebny i tyle ....

ja zawsze gdy urzędnicy mieli jakieś obiekcje co do mojej tożsamości to miałem przy sobie kartę pływacką i legitymacje ZBOWID-u dziadka.

p.s. dowód osobisty nadaję się też doskonale do skrobania szyb w samochodzie, gdy są pokryte szronem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Tomasz Bednarski
(tomasz bbb)
Wiking
O to chodzi ze na politi bylem ale oni nie mieli jeszcze zadnej info...dlatego (patrzac na to ze mieszkam powiedzmy na wsi hihi) poszedlem do gminy szukac jakiego biura UDI no ale nic nie znalazlem.w czwartek zadzwonilem do UDI z pytaniem o co biega ze tyle czekam i Pani powiedziala mi ze moja osoba pomimo rejestracji wogole nie widnieje w systemie -wku sie bardzo i po krtkiej rozmowie o srajach-mazgajach Pani powiedziala krotko-ze mieli duzy problem z systemem i serwerami nic mi na to nie poradzi ze wyszlo jak wyszlo...
zarejestrowalem sie raz jeszcze wyslali mi na poczte druk
Ansettelsesbevis for EØS/EFTA-borgere ktory musi wypelnic pracodawca i zaniesc na politi.
domyslam sie ze cala procedura idzie od poczatku...
tak wiec temat chyba mozna uznac za zamkniety albo i moze poczekam do poniedzialku i zobacze co sie znowu mi urodzi w tym wszystkim hihi...
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok