Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

brak pracy na kontrakcie - Norwegia

Czytali temat:
Anita F Piotr Lisiewicz (1449 niezalogowanych)
27 Postów
slawek kowalski
(slawcio)
Wiking
Witam ma pytanie wie ktos co mam zrobic majac kontrakt do konca stycznia a nie mam juz pracy moze ktos pomoc. Dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
a masz uwzględnione w kontrakcie że masz np. 37,5 godzin w tygodniu czy np 165 w miesiącu --coś takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
chcę pomóc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
slawek kowalski
(slawcio)
Wiking
Witam mam 180na miesiac, nie wiem czy moge sie zarejestrowac jako bezrobotnyy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
jaki bezrobotny !!!! jeśli masz tka w kontrakcie to ta twoja firma czy gościo co ciebie zatrudnia ma ci za te godziny zapłacić bez względu czy robisz czy nie- to nie twoja wina że nie masz roboty!!! mają ci zapłacić do czasu kiedy kończy cisie umowa!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
slawek kowalski
(slawcio)
Wiking
Hmm ale musze sie gdzies zarejestrowac czy zglosic to ze nie ma pracy np. w NAV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nic nie musisz!!! zapytaj tylko szefa czy zapłaci ci za te godziny co masz w kontrakcie-- jeśli powie że nie idź od razu do najbliższych związków zawodowych i powiedz że masz w kontrakcie te 180 godzin miesięcznie a firma np. nie chce ci zapłacić za to -- na pewno ci pomogą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
slawek kowalski
(slawcio)
Wiking
Dzieki bardzo !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
zrób tak jak ci mówię , na pewno się uda i sie nie stresuj nic bo to nie twoja wina że firma nie ma dla ciebie roboty tylko wina firmy , a skoro masz kontrakt do stycznia to do tej pory pracujesz w firmie i należy ci się wynagrodzenie za to co masz w umowie-- chyba że sami np. dadzą ci wypowiedzenie pisemne na piśnie że ciebie zwalniają albo że np. odsyłają ciebie na permitiering pozdro gościu!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
slawek kowalski
(slawcio)
Wiking
Ale przy wypowiedzeniu nie musz mi nic zaplacic??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok