Pytanie do ekspertow z dziedziny prawa pracy.Pracuje na kuchni jako kucharz i tak tez mam napisane w kontrakcie(czyli-stanowisko kucharz).Po sezonie letnim(od miesiaca)nie ma juz duzego ruchu i wlasciciel postanowil ze nie potrzebujemy pracownika do zmywania talerzy,garnkow itd. i w ten oto sposob praca ta przypadla kuchni(chcialbym dodac ze w ciagu dnia jedna osoba pracuje na kuchni),do tego jestesmy rowniez odpowiedzialni za robienie zamowien towarow czego wczesniej nie robilismy.Rozmawialem z menagerem na ten temat i zapytalem czy moge dostac podwyzke bo jest to dodatkowa praca i wedlug mnie nie jest moim obowiazkiem zajmowac sie zmywaniem garow,wynoszeniem smieci itd. odpowiedz byla negatywna bo stwierdzono ze w zwiazku z mala iloscia klientow jestem wstanie zajac sie rowniez sekcja zmywaka.Zastanawiam sie czy faktycznie jest moim obowiazkiem wykonywac ta prace za taka sama stawke godzinowa(czy wogole jest to moim obowiazkiem) i czy groza mi jakies konsekwencje jesli odmowie pewnego dnia.Z gory dziekuje za pomoc
14 Lat, 7 Miesięcy temu