Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu
MultiNOR

Nowy formularz

Zle膰 rozliczenie podatku
pro艣ciej ni偶 kiedykolwiek

Rozlicz podatek
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

8 Post贸w
Anna Kowalska
(Inka)
Wiking
Witam,

moj maz pracuje wlasnie jako nauczyciel jezyka niemieckiego w Norwegii.
Znalazl prace przez Nav , najwiecej ogloszen dotyczacych pracy w szkole jest od lutego do kwietnia.
W tym okresie szkoly szukaja nauczycieli na nowy rok szkolny, ktory zaczyna sie od 1 sierpnia.
Szukajac pracy, nalezy w wyszukiwarce www.nav.no w rubryce: S酶k etter ord i stillingsannonse wpisac slowo tysk

Jezeli chodzi o nostryfikacje Twojego dyplomu nauczyciela, to trzeba sie zwrocic do www.utdanningsdirektoratet.no/. Jest to instytucja, ktora zajmuje sie nostryfikacja uprawnien nauczyciela.

Trudno jest dostac prace na caly etat tylko z jednym jezykiem, przewaznie potrzebuja kombinacji dwoch jezykow.

Pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Post贸w
Kasia T艂umacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Dzie艅 dobry, chcia艂am zaproponowa膰 swoj膮 pomoc: -) Wykonuj臋 t艂umaczenia i korekt臋 CV dostosowuj膮c je do standard贸w norweskiego rynku pracy. Zach臋cam do kontaktu!

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zg艂o艣 wpis
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
dzi臋ki - nie bardzo jeszcze umiem t臋 stron臋 obslugiwac, ale znajd臋. Wys艂a艂膮m chyba z 200 ofert - i cisza....
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Post贸w
Anna Kowalska
(Inka)
Wiking
Wysy艂anie aplikacji bezpo艣rednio do szk贸艂 niewiele daje, poniewa偶 wszystkie wolne etaty zazwyczaj s膮 zg艂aszane do Nav.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Makowiecka
(Ania Mak)
Wiking
Hej Inka - a mog艂aby艣 mi pom贸c - nie wiem, jak zg艂osi膰 w takim razie moja ofert臋 do NAV.
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Inka napisa艂:
Witam,

moj maz pracuje wlasnie jako nauczyciel jezyka niemieckiego w Norwegii.
Znalazl prace przez Nav , najwiecej ogloszen dotyczacych pracy w szkole jest od lutego do kwietnia.
W tym okresie szkoly szukaja nauczycieli na nowy rok szkolny, ktory zaczyna sie od 1 sierpnia.
Szukajac pracy, nalezy w wyszukiwarce www.nav.no w rubryce: S酶k etter ord i stillingsannonse wpisac slowo tysk

Jezeli chodzi o nostryfikacje Twojego dyplomu nauczyciela, to trzeba sie zwrocic do www.utdanningsdirektoratet.no/. Jest to instytucja, ktora zajmuje sie nostryfikacja uprawnien nauczyciela.

Trudno jest dostac prace na caly etat tylko z jednym jezykiem, przewaznie potrzebuja kombinacji dwoch jezykow.

Pozdrawiam

Inka - poradz mezowi, zeby prylozyl sie do nauki no. to na pewno dostanie tez godziny na zastepstwo - vikar w innych przedmiotach - jak juz jest w systemie to bedzie mu latwiej

Pozdrowienia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8 Post贸w
Anna Kowalska
(Inka)
Wiking
Hej Aniu,

nie musisz zg艂asza膰 oferty w NAV, tylko trzeba 艣ledzi膰 og艂oszenia o prac臋.

Pisa艂am ju偶 wcze艣niej, najwi臋cej og艂osze艅 pojawia si臋 na wiosn臋.
Oczywi艣cie postaraj si臋 o nostryfikacje dyplomu, to troch臋 trwa zanim uzyska si臋 certyfikat.
My艣l臋, 偶e tam powinna艣 uzyska膰 informacj臋 czy konieczna jest znajomo艣膰 j臋zyka norweskiego, chocia偶 my艣l臋 偶e bez j臋zyka norweskiego b臋dzie trudno. Oczywi艣cie to s膮 tylko moje przemy艣lenia i do艣wiadczenie.

偶ycz臋 powodzenia

Pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
antonia antosik
(Antonia30)
Wiking
nie jest, az tak bardzo zle. tutaj okazuje sie , ze karto przetargowa jest dyplom z wychowania przedszkolnego. jezyk jest bardzo wazny, ale na poczatek moze wystrczyc komunikowanie sie na bazie prostych zwrot贸w i okreslen.
trzymam kciuki
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Anna Ratajczyk
(aniusia.r)
Wiking
Inka napisa艂:
Witam,

mam pytanie, zeby nostryfikowac dyplom wymagany jest dokument od organu zatwierdzajacego w polsce ze moge pracowac jako nauczyciel, jakiego przedmiotu moge uczyc i w jakim przedziele wiekowym...
skad mam zalatwic ten dokument???
please help
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Wyslij swoje dokumenty w jez. orginalnym i w tlumaczeniu na n.p angielski - matura + dyplom - kopie potwierdzone pieczecia i do tego wypelnione podanie do :

www.nokut.no/no/utenlandsk-utdanning/gen...landdatabasen/polen/

tu masz podanie ktore musisz wypelnic i wydrukowac :

www.nokut.no/Documents/NOKUT/Artikkelbib...ma/soknadsskjema.pdf

Powodzenia
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Anna Ratajczyk
(aniusia.r)
Wiking
Wiem ze istnieje NOKUT ale czyta艂am ze utdanningsdirektoratet zajmue sie nostryfikacja dyplomu nauczycielskiego i trzeba sie do niego zwr贸ci膰 tak czy inaczej jezeli chce sie wykonywa膰 ten zawod w norwgii...

dlatego pojawia sie pytanie jak zgromadzi膰 komplet dokument贸w? brakowa膰 mi b臋dzie jedynie tego 艣wistka z polski 艣wiadcz膮cego o prawie wykonywania zawodu w polsce... a nie wiem gdzie sie po to zwr贸ci膰. do MENu czy kuratora??
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok