Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NAV.no ? - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof m Sylwia K Paulina Borkowska Dariusz Walczak Pershing93 Lolek Wroblewski Karol_budowlaniec (3683 niezalogowanych)
9 Postów
Tomasz Bodzioch
(bodzio2)
Wiking
Witam czy ktoś wie czy można zarejestrować się w j.angielskim tzn.czy zostanie to przyjęte jako oferta
Pytam ponieważ nie znam norweskiego szukam pracy wysłałem od groma cv w angielskim do różnych pośredników i cisza.
czytałem o nav i znalazłem wszystko tylko czy ma to sens w takiej formie tj.angielski
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie pamietam juz dobrze, ale z tego co mi zostało w głowie, to nie ma wersji angielskiej do rejestracji.
A po drugie, rejestrując sie w NAV bez prawa do zasiłku, masz tyle z tego tylko, ze na maila przychodza ci oferty pracy i w te miejsca mozesz sobie zadzwonic.
Nav dziala inaczej niz urzad pracy w Polsce, tutaj nie ma "przyjecia " twojej oferty, tu po prostu rejestrujesz swoje cv i dostajesz codzienne info o "ledige stillinger", czyli oferty pracy i reszta nalezy do ciebie. Acha, jeszcze musisz wysyłac meldekort co 2 tygodnie ze nie pracujesz, albo ze pracujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Tomasz Bodzioch
(bodzio2)
Wiking
Dziękuje bardzo za odpowiedż
Wiem że nie ma wersji angielskiej dlatego pytam czy cv w tym języku ma sens czy ktoś to bedzie czytał
ale mimo wszystko wyśle nie zaszkodzi a może pomoże
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Tomasz Bodzioch
(bodzio2)
Wiking
Powiem wam że myślałem że łatwiej jest znalezć prace za granicą 15 lat pracuje w budownictwie w Polsce musze gdzieś wyjechać bo zima idzie a wszystkie firmy pośredniczace tylko cv zbierają .Myśle czy by nie jechać autem na kilka dni popytać tylko gdzie szukać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W Norwegii w zimie to pracy nie ma za duzo. Dopiero co wrocili do pracy ci, ktorzy czekali od grudnia. Na zime tu nic nie znajdziesz, najpredzej na wiosne.
A propos przyjechania i pytania - takich było juz wielu, na prawde szkoda pieniedzy i czasu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok