Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(884 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
mase1 napisał:
czemu np robią tylko w oslo a nie w całym kraju- bo nie wiedzą co robić już z taką ilością ludzi bezrobotnych

Nie tylko w Oslo, o Porsgrunn już pisałem i jak byłem w okolicach MO i Rana (Hemnesberget) to mi powiedzieli że jak będzie więcej chętnych to kurs będzie bo dla 3 osób nie będą organizować.

W każdym nav-ie byłeś że takie brednie piszesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
przede wszystkim żeby składać papiery o paszport musi gość mieć obywatelstwo zacznijmy od tego, a żeby ciebie oświecić więcej zuzu to ci powiem że najpierw musi tu przebywać 5 lat żeby składać podanie o obywatelstwo, a żeby jeszcze ciebie oświecić to ci powiem że musi chodzic na kurs językowy tj, 300 godzin a po tym kursie musi zdać egzamin-wiem bo pytałem na policji i za ten kur musi sam zapłacić bez względu czy zna język czy nie musi go odbyć- a droga do paszportu jeszcze daleka- wejdź na UDI i poczytaj cieciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Zuzu napisał:
mase1 napisał:
no zgadza się ale to będzie kurs ogólny, czyli podstawowe zwroty używane w danej branży itd, ale bieda...

błąd kolega chodzi na drugi poziom (A2) który kończy się egzaminem, po tym jest poziom A3 i dalej to już Bergen egzamin jakbyś paszport chciał dostać.

mase1 napisał:
przede wszystkim żeby składać papiery o paszport musi gość mieć obywatelstwo zacznijmy od tego, a żeby ciebie oświecić więcej zuzu to ci powiem że najpierw musi tu przebywać 5 lat żeby składać podanie o obywatelstwo, a żeby jeszcze ciebie oświecić to ci powiem że musi chodzic na kurs językowy tj, 300 godzin a po tym kursie musi zdać egzamin-wiem bo pytałem na policji i za ten kur musi sam zapłacić bez względu czy zna język czy nie musi go odbyć- a droga do paszportu jeszcze daleka- wejdź na UDI i poczytaj cieciu

A czy ja napisałem że tylko to wystarczy do otrzymania paszportu norweskiego i obywatelstwa??? , nie o to pytał kolega przecież. tylko wspomniałem na temat ścieżki jeśli chodzi język.
Nie musisz mi takich rzeczy tłumaczyć, a idioty nie próbuj robić ze mnie większego niż ty jesteś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
mase1 napisał:
[quote]przede wszystkim żeby składać papiery o paszport musi gość mieć obywatelstwo zacznijmy od tego, a żeby ciebie oświecić więcej zuzu to ci powiem że najpierw musi tu przebywać 5 lat żeby składać podanie o obywatelstwo, a żeby jeszcze ciebie oświecić to ci powiem że musi chodzic na kurs językowy tj, 300 godzin a po tym kursie musi zdać egzamin-wiem bo pytałem na policji i za ten kur musi sam zapłacić bez względu czy zna język czy nie musi go odbyć- a droga do paszportu jeszcze daleka- wejdź na UDI i poczytaj cieciu[/quote

Znowu sie zaczyna cos dziac, a juz nuda powiewalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
masz zuzu najedz się:

For å få norsk pass må søkeren dokumentere sin identitet og sitt norske statsborgerskap. Dokumentasjon av statsborgerskapet gjelder først og fremst personer som tidligere har hatt utenlandsk statsborgerskap. Norsk statsborgerskap er en forutsetning for å få norsk pass. Spørsmål om statsborgerskap må rettes til Utlendingsdirektoratet, se link til høyre.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Piotr ptyś
(okap.pl)
Wiking
alfaskole to dobra szkola bo jak widac ze stronki inter to nawet nawet tylko czy jest dobra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok