Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwrot za wykonane kilometry - Norwegia

Czytali temat:
W . Michał Sokolski (1555 niezalogowanych)
7 Postów
Patrycja M.
(patiii91)
Wiking
Czy szef może opodatkować zwrot za kilometry za dojazd do pracy wraz z podstawowym wynagrodzeniem za godziny robocze? Czy może koszty za dojazd do pracy powinien zwracać bez opodatkowania do ręki bądz na konto. Prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Tom Tom
(McBeth)
Nowicjusz
Jesli szef Ci placi za dojazd do pracy to masz dobrego szefa
I co tam, niech sobie chlopina opodatkuje, panstwu tez sie cos nalezy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
musi opodatkować . sumuje wszystkie przychody i wrzuca w nr tabeli podatkowej .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
za kilometry masz razem z wypłatą,i od całości płacisz skatt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
a ile tych kilometrów dziennie robisz? i ile masz za kilometr/? że to ciebie tak męczy- napisz ile masz na godzinę i ile za te swoje kilometry, no i gdzie pracujesz to ci powiem czy ktoś tu kogoś w konia nie robi-jeśli chcesz bo mi to wszystko jedno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Patrycja M.
(patiii91)
Wiking
Mój facet zarabia na godzinę 130 brutto, za kilometry ma płacone 3,5 korony. A pracuje w albańskiej firmie. W tym miesiącu zrobił 1500 km, czyli 5250 koron.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no tyle za kilometry powinien dostać dokładnie 3,5 za km-zgadza się, a 130 pr time brutto, to daje jakieś 20 dychy za 165 timen ,przy robocie 7,5 timen pr dag, plus te 5 tysiaków za kilometry minus skatt, nie powiem że 130 brutto to dużo bo nie wiem co to za rodzaj pracy dlatego pod tym kontem się nie wypowiadam, ale z tymi kilometrami to wporzo nawet bardzo wporzo że chce płacić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Krzysztof F.73)
Wiking
Tak wporzo ,wszystko co wyplaca nam pracodawca jest dochodem z tego co pamietam nawet samochod sluzbowy ktory mamy do dyspozycji.Teraz niechce mi sie szukac przepisow ale gdy siegniecie do informacji ktora skatt przysyla co roku z latwoscia znajdziecie to co was interesuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Od Kwietnia 2010 ( moze nawet marca, nie jestem pewna) jest nowa stawka za kilometr i wynosi 3,65kr.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
no od 31 kwietnia-zatwierdzone 1 maja tego roku , jest ale nie bądźmy tacy dokładni, skoro gość płaci mu tyle to chyba w przybliżeniu wystarcza, już nie będzie o te ore tak walczył-chyba że zechce-zresztą on wie najlepiej jak ma w robocie a nie my
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok