Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czy w norwegi istnieje systen big (zadlóżenia ) - Norwegia

1 Post
piotr buczkowski
(siwy20)
Wiking
staram sie o kredyt na mieszkanie w polsce a pracuje w norwegi polski bank chce odemie zaSwiadczenie z systemu big ze nie zalegam z niczym w norwegi a niewien gdzie sie oto starać -dzieki za pomoc i informacje na ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Lindorff, mam nadzieję, że dobrze zapisałam, zajmuje się tego typu sprawami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Lee Loo
(leeloo)
Nowicjusz
Jak wyślesz do nich zapytanie z prośbą o przesłanie Ci zaświadczenia na temat zadłużenia/kredytów w Norwegii, to wyślą Ci je za darmo na podany adres.

www.experian.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Masz 3 biura informacji kredytowej
Lindorff, Experian, D&B
www.lindorff.no/
www.experian.no/
www.db24.no/

Nie wiem jednak, czy takie zaswiadzenie wystarczy ci. Biura te wystawiaja zaswiadczenie o zdolnosci kretytowej w przypadku starania sie o kredyt, abonament tel. itp. Podany jest tam twoj dochod stanowiacy podstawe do naliczania podatku - alminnelig inntekt (brutto - uwzglednione redukcje) za ostatnie 3 lata. Podane jest tez czy masz aktywne sprawy u komornika (kemnerkontoret). Nie ma tam natomiast mowy o twoim obciazeniu kredytowym w N. Zapytaj dokladnie banku o jakie info im chodzi. Sprobuje ci pomoc dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów
ciekawski ciekawski
(ciekawski)
Stały Bywalec
A nie starczy ci rozliczenie roczne (selvangivelse)?
Tam jest wyszczegulnione ile zarabiasz i ile masz kredytow..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
ciekawski napisał:
A nie starczy ci rozliczenie roczne (selvangivelse)?
Tam jest wyszczegulnione ile zarabiasz i ile masz kredytow..

Nie, to niestety za malo, ale tez jest potrzebne. Zestawienie dochodow/zadluzen bierzesz z Lindorff'a, lub pozostalych juz wymienionych. Przy kredycie hipotecznym, banki, w ktorych ja bylem (PKO SA, DeutcheBank i Nordea Polska) wymagaja takiej dokumentacji z ostatnch trzech lat.. no to sobie na razie darowalem

Taki tip: Zapytaj w swoim banku w Norwegii o kredyt na nieruchomosc za granica. Jakos sobie Norwegowie kupuja te hacjendy w Hiszpanii... noo i plusow troche: kredyt zwykle nieco tanszy, odsetki odpiszesz tutaj, a i polska skarbufka nie bedzie miala za bardzo czego rozgmerac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok