Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pukam a nie chcą mi otworzyć... - Norwegia

Czytali temat:
Mariusz Daraż Przemysław D deb M ReniaCh Klaudia WIWI Arek Matusik (915 niezalogowanych)
3 Posty
Alutka Optymalna
(ala.lo1)
Wiking
Nie to żebym popadała w depresję czy coś,ale po prostu już nie mam siły...tak,tak.Praca.Już po prostu przestałam liczyć ile CV wysłałam i rozniosłam.I nic co innego gdybym siedziała na tyłku i czekała aż góra sama do mnie przyjdzie. Czy na prawde tak ciężko teraz z jakąkolwiek pracą ??dodam że mieszkam w Oslo.składałam podania w różnych restauracjach,w McDonalds, Burger King,w hotelach, w różnych firmach sprzątających, nawet ogłaszałam się jako opiekunka do dzieci.Co innego gdybym nic nie potrafiła.Ale mam doświadczenie w gastronomi,obsłudze klienta, w pracy w hotelu, sprzątaniu.Biegle mówię po angielsku a norweskiego się uczę.eh...nie wiem co jeszcze mogę zrobić potrzebuję pracy jak każdy.eh...ma ktoś może jakieś ciekawe pomysły gdzie jeszcze mogę iść,czy jakieś namiary może...
z góry dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Może twoje CV potrzebuje korekty. Każdą osobę, nawet tą z małym doświadczeniem, da się umiejętnie zaprezentować. Wystarczy uwypuklić aspekty warte polecenia i nieco inaczej podejść do aplikacji niż standardowo. Poza tym rekrutujący oglądają dziesiątki albo i więcej podań o pracę i aby wyróżnić się z tej grupy kandydatów należy naprawdę się czymś wyróżnić. CV to pierwsza i jedyna szansa na zaproszenie do kolejnego etapu rekrutacji. Zainwestuj w profesjonalne CV, które będzie odpowiednie dla norweskiego rynku pracy. Ja takimi sprawami zajmuję się na co dzień. Przesyłasz do mnie CV po polsku, a ja dokonuję korekty i tłumaczenia. Zapraszam do kontaktu na tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
1 Post

(Hilton)
Wiking
Moze po prostu twoje CV nie rozni sie niczym od innych? Zeby dostac prace, trzeba sie czyms wyróznic. Poza tym jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego. Praca w McDonalds rozni sie od pracy w firmie sprzatajacej i od pracy opiekunki. Twoj problem polega na tym, ze ty nie szukasz konkretnej pracy, tylko jakiejkolwiek. Po prostu sama nie wiesz czego chcesz, head hunterzy to widza od razu. Im nie jest potrzebny w firmie ktos, kto pracuje bo musi.
Pozdrawiam i moze jak skorzystasz z rady, to prace znajdziesz szybciutko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Idac za rada Hilton, przygotuj kilka typow CV
-do gastronomii, do sprzatania, do opieki nad dziecmi itd. Kazde z nich opracuj tak, by "wyluskac" to co dla pracodawcy najwazniejsze, ze akurat w tym jestes naj
Powodzenia !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Moze pukasz do niewlasciwych drzwi.. a moze po prostu za slabo..
Sprobuj tak, na pewno nie zostaniesz zignorowana...

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
TAK NA PEWNO MASZ ZŁE CV CZY COŚ, TAAAA TY NIE SŁUCHAJ TAKICH PIERDÓŁ BO TAKICH JAK TY TO W NORWEGII JEST BARDZO DUŻO- RADA ODE MNIE I INNYCH ZAAWANSOWANYCH POMOCNIKÓW FORUM-UCZCIE SIĘ JĘZYKA TO PROBLEMY POWINNY ZNIKNĄĆ
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Z tego co wiem lepiej żeby cv było po norwesku i podanie też.nawet jeśli nie mówisz po norwesku dobrze, to przynajmniej ktoś to przeczyta.podobno dobrze jest najpierw zadzwonić albo zanieść osobiście. no i dobrze jak cv jest napisane tak norwegowie piszą,to się trochę różni od polskiego.a nauka norweskiego to podstawa.tylko że najlepiej uczy się w pracy ale jak się nie umie to nie chcą zatrudnić.są kursy itd ale wiem że można się zdołować.powodzenia w szukaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Oczywiście lepiej żeby było CV po norwesku jeśli ktoś się tym językiem posługuje.
Jeżeli się zna tylko angielski i w tym języku ktoś zamierza się komunikować to po co wysyłać coś co ktoś napisał za nas i nawet nie potrafimy wyjaśnić co tam jest lub tworzyć "arcydzieła" z google translatora?
Osobiście wysyłałem CV w wersji angielskiej bo w tym właśnie języku byłem w stanie poprawnie je napisać bez zaglądania do słownika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok