Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nie mogę otworzyć konta bo nie mam paszportu - Norwegia

1 Post

(tomberg)
Wiking
Witam.
Mam załatwione wszystkie formalności,ale nie mogę otworzyć konta bo nie mam paszportu.Byłem w kilku bankach.Może ktoś na jakiś bank któremu wystarczy dowód osobisty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(pyziulka)
Wiking
Witaj.Niestety musisz miec paszport
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(pyziulka)
Wiking
tomberg napisał:
Witam.
Mam załatwione wszystkie formalności,ale nie mogę otworzyć konta bo nie mam paszportu.Byłem w kilku bankach.Może ktoś na jakiś bank któremu wystarczy dowód osobisty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Moi znajomi mieli taki sam problem i niestety jeden z nich ściąga paszport z PL a drugi udał się do konsulatu po paszport tymczasowy czy jaki tam nie wiem ale wiem jedno że faktycznie żaden bank na dzień obecny nie otworzy konta. Nie ma co szukać, tylko paszport załatwiać. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
Jakieś dwa tygodnie temu koleś mój otworzył konto w Sparebank Sør na dowód osobisty!!!
Więc paszport wcale nie jest potrzebny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
wejdz na www.storebrand.no lub www.gjensidige.no i otworz konto przez internet. Przy odbiorze pakietu do banku online, na poczcie wystarczy dowod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Też zakładałem konto w DnB na dowód i nie było problemów. Gość nawet nie zapytał o paszport.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
grzegorz krawczyk
(grzegorzkrawczyk)
Wiking
A morze ktos opisac jakie banki nie robia problemow z otwarciem kont dla przebywajacych poza norwegia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Po co Ci konto w banku norweskim, jeżeli przebywasz poza Norwegią? Na konto wpływa wypłata i zwrot podatku (czasami) i feriepenger. Wszystkie te wpłaty związane są z pracą, a co za tym idzie przebywaniem w Norwegi. Otwórz sobie konto w kraju w którym przebywasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok