Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

PROSZĘ O POMOC/ zapłata faktury/postępowanie cywil - Norwegia

Czytali temat:
Sandra Wegrzyn Diana Hofman Radek Śmich Witek www mariusz.t (518 niezalogowanych)
1 Post
Ewelina Piekarska
(Ewelina22)
Wiking
Witam,

mam pewien problem, którego od dłuższego czasu nie mogę rozwiązać ;( Czy potrafi mi ktoś z Was udzielić informacji na następujące pytania, albo chociaż gdzie mogę szukać (np. nazwy ustaw) :

1. Jakie są organy ścigania i ich właściwość w Norwegii (mam na myśli prokuraturę albo inny organ właściwy dla spraw cywilnych/gospodarczych)?
2. Jak wygląda postępowanie w sprawach gospodarczych (konkretnie chodzi o niezapłacone faktury) przed sądem cywilnym? Czy sprawa toczy się od razu przed sądem rejonowym czy odbywa się obligatoryjnie postępowanie przed organem rozjemczym?
3. Jaki jest termin przedawnienia roszczeń wynikających z działalności gospodarczej?

Bardzo, bardzo, bardzo PROSZĘ o pomoc i odpowiedź.
PS nie mówię po norwesku, tylko po angielsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Pomoc :
www.advokat.no/

mówią po angielsku. Pwodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Aleksandra F. Eriksen
(Polish Connection)
Wiking
To zalezy o jaka sprawe chodzi.
Jesli ma pan fire i ktos panu nie zaplacil faktury, to najlepiej oddac wszystko w rece firmy zajmujacej sie windykacja, np. Kredinor.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok