Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwolnienie lekarskie,urlop wypoczynkowy a sykepeng - Norwegia

Czytali temat:
Marek Marek Eryk Gibała betkaxx sunhope (1168 niezalogowanych)
2 Posty
Bente ryk
(bente)
Wiking
Jestem w 31 tygodniu ciąży. pracuję nadal na 100%. Za tydzień idę na 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego.Gdy po urlopie wrócę do pracy na 50% (bo już mi ciężko...) jak będą naliczane mi sykepenger? Czy za podstawę sykepenger będzie wzięty miesiąc w którym przebywałam na urlopie bezpłatnym czy miesiąc poprzedzający urlop?
Bardzo proszę osoby wtajemniczone o odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bente napisał:
...Bardzo proszę osoby wtajemniczone o odpowiedźNajbardziej wtajemniczeni to są jedynie pracownicy NAV , my tu na forum możemy jedynie gdybać ...bo każdy przypadek wyliczenia zasiłku może być inny.
Żadna ujma pójść do urzędu i się dowiedzieć u źródła ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Bente ryk
(bente)
Wiking
Wiem, że najlepiej wie NAV, jednakże mój norweski i angielski są dość słabe - dlatego pytam was, dlatego jeśli coś wiecie odpiszcie . Boje się że: jeżeli po powrocie z urlopu do pracy nie bede w stanie pracować na 100% i będę zmuszona iść na 50% zwolnienia to NAV naliczy mi zasiłek następująco:

Szef przekaże do NAV-u inf ze w miesiącu pracowalam 16 dni kalendarzowych ( bo na 2 tyg idę na urlop) a nie jak do tej pory 30)....i że tym samym nav weźmie za podstawę do wypłaty wynagrodzenia kwotę o połowę mniejszą...
wiec boje się że dostalabym wtedy (pracując na 50%) z navu zasilek stanowiący 25 % mojego rzeczywistego wynagrodzenia obecnie a nie 50%...

Może to zawiłe myślenie ale jak już wspomniałam angielski i norweski znam dość słabo żeby móc podpytać w NAV.

Dodam tylko, że wynagrodzenie otrzymuję miesięcznie...

Boję się też że gdybym nie mogła wrócić do pracy na 100% to NAV mógłby mi naliczać zasiłek chorobowy w następnych miesiącach w ten sam sposób nie mówiąc już o urlopie wychowawczym...
Dlatego bardzo proszę o konkretne informacje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok