Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca w Norwegi a zus - Norwegia

Czytali temat:
karol karol kiniusia1356 Maksiu1985 (3537 niezalogowanych)
24 Posty
Łukasz .
(Hooki)
Wiking
Witam

Mam mały dylemat :/ otoz jestem zatrudniony legalnie w Norwegii, i pewnie mam odprowadzane jakies tam skladni na ubezpieczenie zdrowotne itp. ale chcialem sie dowiedziec czy powiniemen odprowadzac jakies skladki do zus albo nfz w polsce? co jesli np lecąc na tydzień do kraju juz na miejscu ulegne wypadkowi? czy wogole powinienem swoj wyjazd gdzies w polsce zglosic?

prosze o wyrozumialosc i nie mieszanie mnie z błotem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Ubezpieczenie z Norwegii można przenieść na rodzinę w Polsce. W tym celu należy uzyskać druk E-106 z Norwegii.

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/podanie_o_swiadczenia.html
Zgłoś wpis
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Idz do Nav i popros o Europeisk Helsetrygdkort, albo wystap o nia przez internet. Z tej karty korzystasz, kiedy jest jakas nagla potrzeba (choroba, wypadek) bedac np w Polsce. Nie ma potrzeby wykupowania zadnych dodatkowych ubezpieczen w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
www.helfo.no/privatperson/europeisk-hels...t/Sider/default.aspx

Wejsz w ten link, a potem kliknij w ten niebieski podkreslony "klikk har for å bestille europeisk helsetrygdkort", w pierwsza rubryke wpisujesz nr personalny, i jesli karta nie jest dla wspołmałazonka ani dzieci juz nic wiecej nie zaznaczasz tylko klikasz na "bestill" i karta przyjdize ci na aders zameldowania w Norge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok