Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca a niepełnosprawność - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Annakrochmal (1318 niezalogowanych)
1 Post
dominik dre
(skyinn)
Wiking
Witam mam takie pytanie, czy osoba mająca grupę inwalidzką orzeczoną w Polsce może ubiegać się o pracę w oparciu o przetłumaczenie tego orzeczenia czy trzeba stanąć dodatkowo przed jakąś komisja w Norwegii?
Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
kasia kowalska
(czarowniczka)
Nowicjusz
To co masz przyznane w Polsce obowiazuje w Polsce wiec jak renta w Pl to nie renta w No
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja tu widzę pytanie o pracę, a nie o rentę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
kasia kowalska
(czarowniczka)
Nowicjusz
Dobrze widzisz i ja tez dobrze widze pytanie zadane , czy jak ma orzeczenie o nieplenosprawnosci , czy dostanie prace jako osoba niepelnosprawna .tekst trzeba czytac ze zrozumieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
czarowniczka napisał:
Dobrze widzisz i ja tez dobrze widze pytanie zadane , czy jak ma orzeczenie o nieplenosprawnosci , czy dostanie prace jako osoba niepelnosprawna .tekst trzeba czytac ze zrozumieniem

Czarowniczko, jezeli jestes taka bystra, to powinnas wiedziec, ze od lat w Polsce nie ma juz pojecia "grupa inwalidzka", tylko stopień niepełnosprawnosci. I nie oznacza, ze ktos nie moze pracowac jesli ma orzeczony stopien niepełnosprawnosci. Chyba ze ma ten stopien "znaczny", ale wtedy oznacza to, ze jest niezdolny do samodzielnej egzystencji, a taka osoba nie byłaby w stanie napisac posta, a co dopiero przyjechac do Norwegii. Poczytaj na ten temat. Najlepiej ze zrozumieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok