Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jerzy JURAS jolanta janik Pawel Zapala Radoslaw Chilinski (1833 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
zbysiulek41 napisał:... rozumiem i rozwialiscie moje watpliwosci DZIEKI[/quote]

Drobnostka przy okazji postawisz piwo imbirowe i po sprawie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Fazi, a z tego co pamiętam, to w Polsce jest 12 wypłat + tzw. "wczasy pod gruszą" , a niektóre grupy zawodowe dostają nawet 13sta pensję, zwana potocznie "trzynastką". Górnicy maja jeszcze "Barbórkę".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
hm....... hilton a jak ida miesiac na urlop to dostaja i wyplate i pieniadze urlopowe(za,na urlop???).jasne ze w polsce sa 13 tki,14 stki,barborki,z okazji dnia nauczyciela,zbowidowskie,wyplaty za wypedzenia,przesladowania i jeszcze mozna mnozyc tak bez liku. hm...... tylko co z tego??? my pisalismy o urlopie chyba o ile sie nie myle. chyba ze hiltonom w polsce wyplacano inaczej bo mi 11 pensji i za miesiac ktory bylem na urlopie srednia z ostatnich 3 miesiecy!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale po co tak krzyczysz fazi? Nie zrozumales mojego sarkazmu Mnie jako nauczycielowi wyplacano pieniadze za 56 dni urlopu i byla to srednia z 10 miesiecy plus nadgodziny. A w Norwegii sa inne zasady, tak jak pisales 11 pensji i feriepenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
zreguly krzycze jak dyskutuje.o jednak sie nie mylilem hiltonom placa inaczej w polsce niz zwyklemu robolowi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
..... jednak sie nie mylilem.....
BA zawsze byli RÓWNI i RÓWNIEJSI....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Fazi, podejrzewam, ze ten "zwykly robol" ma wiekszy dochod roczny od "rowniejszego hiltona". Wole osobiscie byc rownym w Norwegii niz rowniejszym w Polsce Fazi i jesli moge prosic to nie krzycz Jak masz dobre argumenty to i szeptem je przeforsujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jednym postem zalatwie wiekszosc pytan )

Prosentsats for beregning av ferie
Følgende prosentsatser skal legges til grunn:

10,2 % for arbeidstakere med rett til fire uker og en dags ferie

12 % for arbeidstakere med rett til fem ukers ferie

2,3 % skal tillegges for arbeidstakere over 60 år (har en uke ekstra ferie).
-------------
4 uker og en dag ferie:10,2 % av årslønn pluss1/22 av månedslønn
5 uker ferie:12 % av årslønn minus3/22 av månedslønn
-------------
www.tannlegetidende.no/pls/dntt/pa_dtdm....241154&b_start=1 - bardzo przejrzysta strona )

www.dinside.no/10770/alt-du-trenger-aa-v...er-og-ferieavvikling

www.arbeidstilsynet.no/c26976/faktaside/vis.html?tid=28190
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok