Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1832 niezalogowanych)
1 Post

(fazi)
Wiking
hilton,gabryiel jest rzeczywiscie czasami zlosliwy ale i mnie czasami tutaj rusza nerw na niektore osoby. kiedys wstawilem tu linka z ogloszeniami o prace a ktos odpisal z pretensja ze nie rozumie bo to jest po norwesku!!! rece opadaja.
druga sprawa-przywozimy z polski kompy,telewizory,sprzet ktory wcale w praktyce nie jest tanszy w polsce.kupilem caly sprzet tutaj czekalem na promocje i tv lcd 37" np 3000 koron z gwarancja na 2 lata,laptop 4600koron 3gb monitor 15" to samo z gwarancja i serwisem itd po czajnik,opiekacz i chociazby mobil.osobiscie niewidze sensu sciagania sprzetu tutaj z polski-unikam w ten sposob wlasnie takich problemow jak brak norweskiej klawiartury,brak norweskich znakow przy pisaniu esa do mojego kierownika,czy napisanie poprawnie po norwesku cv w czasaie poszukiwania pracy.to moje zdanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:.. I nadal bede obstawac przy swoim, slownik na lizusie nie jest dobry dla osob niemajacych dostepu do norweskiej klawiatury.[/quote]
W związku z tym co powyżej...
To Ja od teraz twierdzę ,że niejaki forumowicz o nicku -"Hilton"-
....SAM NIE WIE CZEGO CHCE , MOŻE , lub POWINIEN.....

...I Uciążliwie obstaje przy swoim nie mając racji jak jakiś zawistny przedszkolak......

Dla poparcia tego co powyżej ....

BZDURĄ JEST TWIERDZENIE ŻE TRZEBA MIEĆ JAKĄŚ TAM KLAWIATURĘ , BY MOŻNA BYŁO UŻYWAĆ JAKIEGOŚ TAM LIZUSA....

----BZDURA TOTALNA---

Na potwierdzenie tego co napisałem powyżej .....

Mam laptopa -Toshiba - z polską klawiaturą kupiony w polskim sklepie w 2006r.
Pierwszy i dotychczas jedyny komputer jaki mam.
I JEŻELI trzeba wstawiać znaki polskie to takie wstawiam-
........ą-ć-ś-ż-ź-ó-ę......
A JEŻELI mam potrzebę wstawiać znaki norweskie to też z tej samej klawiatury takie wpisuję.
-------ø- Ø -æ- Æ- å -Å ------
A z kolei jak mi się chce coś udowodnić to również mogę i tak
--- ą-å-Ą-Å-Ę-Ø-Ż-Æ-Ó-æ-Ź-ø-Ś-
TO jak to w końcu jest....? można z polską klawiaturą pisać po norwesku ,czy nie można .

I zaznaczę ,że do tej czynności nie trzeba byc wcale po żadnych studiach .
W każdym bądź razie ja nie jestem a taką prostą czynność jak zmianę klawiatury na własnym pulpicie poprzez program na dowolną inną nawet chińską czy japońską też potrafię .

...TYLKO TO TRZEBA MYŚLEĆ a nie bzdury pisać ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
.. swojej wiedzy niczym nie podpiera, pytalismy w innym watku o cos, owszem napisal, ale zadnych konkretow
A na jakiej podstawie , JA mam swoją wiedzę PODPIERAĆ ...?
A w którym miejscu ma być te podparcie...?
Podparcie ma być na stale zamontowane czy wystarczy tylko na jakiś z góry przez ciebie "Hilton" ustalony czas...?

Jeżeli Tobie "Hilton" potrzebne są konkrety ,paragrafy i te inne...inne ..to proszę iść do biura doradczego zapłacić i Tam sobie wymagać .

Na Tego Typach Ogólnodostępnych Forach porady udzielane są na zasadzie niezobowiązującej ,co nie znaczy ,że zakłamanych .
Porady tego typu mogą jedynie tylko ukierunkowywać osoby pytające w zamierzanym przez nich dążeniu do osiągnięcia jakiegoś tam efektu .

Ani Ja ,jak i nikt inny nie ma prawa autorytatywnie i jednoznacznie udzielać bezwzględnych doradztw na takich Forach jeżeli nie ma na takie doradztwo stosownych zezwoleń.
A podawanie tutaj jakiś ścisłych przepisów z paragrafami w sprawach marginalnych i bardzo zawiłych jednostkowo to naprawdę pomyłka .
Przecież zasugerowałem ,że tak czy inaczej zawsze trzeba iść do odpowiedniego urzędu.
I co jeszcze miałem zrobić dodatkowo...? .
IŚĆ I POZAŁATWIAĆ TE LUB INNE SPRAWY abym był wiarygodnym ,
bezsens .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
gabriel nie stresuj sie tak!!!!!!!!!!!!spokojnie tez nie masz racji z ta klawiatura.to nie chodzi o przyciski,hihihihi tylko o system operacyjny(jestem po zawodowce)moja norsk vista moze tylko zmienic mi klawiature na bokmål,nynorsk eller engelsk,pewnie moglbym sciagnac jakas aktualizacje albo costam ale nie mam takiej potrzeby .nic nie musisz udowadniac ale tez nie musisz takim jak ja z ciemnogrodu dogryzac. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(nikagreen)
Nowicjusz
to i ja coś dorzucę
www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi
offisiell rettskriving, norske ordbøker bokmål i nynorsk i uwaga można ale nie trzeba używać norweskich znaków
www.lexin.no/
angielski/bokmål i angielski/nynorsk
steinpastein.cappelendamm.no/
ćwiczenia z książki Stein på stein!
norskgrammatikk.cappelendamm.no/
gramatyka norweska ćwiczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Basia chesterka
(Basia40)
Nowicjusz
Ludzie dlaczego macie taki kłopot ja mam laptopa z polska klawiatura wchodze sobie w tablice naków
charmap i mam wszystkie znaki nawet japonskie przyklad(ä,ö,æ)i inne a jak ktos nie wie jak to zrobic podpowiem.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok