Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

PERMITERING - Norwegia

Czytali temat:
high octane (1115 niezalogowanych)
6 Postów
ltadeusz banasiak
(tadeo388)
Wiking
MAM PYTANIE JEZELI LOGUJE SIE Z POLSKI TO JEST TO MOZLIWE ZEBY NAV WIEDZIAL SKAD JEST WYSYLANA WIADOMOSC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Jeśli mają możliwość sprawdzenia Twojego IP to pewnie tak . Być może ich system pokazuje skąd przychodzą wiadomości .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Beata Cz.
(mycha905)
Nowicjusz
oczywiście, że tak! IP Polskie Mój syn był zarejestrowany i logował się w Polsce, otrzymał informację, że jak jest w Pl to nie ma wysyłać kart meldunkowych, dopiero po powrocie. nie zgłaszał tego nigdzie, a jednak wiedzieli
Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tadeo388 napisał:
MAM PYTANIE JEZELI LOGUJE SIE Z POLSKI TO JEST TO MOZLIWE ZEBY NAV WIEDZIAL SKAD JEST WYSYLANA WIADOMOSC
Jak najbardziej chociażby z tej prostej przyczyny ,że NAV to urząd państwowy a Norge jest państwem policyjnym .
A wejście w konflikt z Państwem w NORGE to przestępstwo .
Koniec i kropka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
na jakiej podstawie twierdzisz ze to panstwo pilicyjne???? mieszkales np w austri???? to ze ktos popelnia przestepstwo i jest surowo karany nie daje prawa do takiego osadu tego kraju!!!! nikt tutaj nie ogranicza swobod ani nie kara za pochodzenie,wiare czy poglady!!!!!
dzieki temu policyjnemu ustrojowi koledzy odzyskali polroczne zarobki od szwedzo-polskiego pracodawcy!!!
jak kazdy kraj ma swoje wady ale raczej jest przyjazny dla ludzi i nie tylko swoich obywateli!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
na jakiej podstawie twierdzisz ze to panstwo pilicyjne????
dzieki temu policyjnemu ustrojowi koledzy odzyskali polroczne zarobki od szwedzo-polskiego pracodawcy!!!

To nie jest ustrój polityczny tylko system administracyjny i tyle .
Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Pogubiłeś się tu troszeczkę i tyle ...

To ,że Norge jest Takim państwem nie oznacza wcale , że obywatelom dzieje się z tej okazji źle lub tragicznie.
Taki jest system i tyle , nic mi do tego bo jestem tu gościem .
Taki system mi osobiście nie przeszkadza bo od samego początku o tym systemie wiedziałem i go w życiu codziennym stosuję a jednocześnie wszystkich nieznających norweskich realiów informuję aby nie byli zdziwieni i zaskoczeni jak z takiej czy też innej przyczyny wylądują najpierw w pierdlu a następnie w kraju bez prawa wjazdu i tyle lub aż tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
nie jestem politykiem ani znawca ustrojow i daleko mi od komentowania czy to dobry system czy nie ale okreslenie policyjny zle sie kojarzy.tak jak tobie pasuje mi ten kraj,tez jestem gosciem i staram sie szanowac kraj i ludzi ktorzy mnie goszcza.
nikt tutaj nie wywiozl mnie na roboty na sile a wrecz przeciwnie to ja poprosilem o mozliwosc pracowania tutaj.
.widzialem jak w austri chlopak za rzucenie butelki na ulice poszedl do wiezienia na pare dni.jak kolega austryjak odsiedzial pare miesiecy i przymusowe leczenie za posiadanie skreta(zareczam ze nie handlowal nigdy w zyciu).nie wiem jaki ustroj panuje w austri ale dla mnie to jest wlasnie panstwo policyjne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Mysle, ze gabrielowi chodzi o to, ze w kazdym urzedzie wszystko o tobie wiedza jak kupujesz np. telewizor i wlozysz karte do terminalu to juz "cie maja" i zaraz dostaniesz rachunek od NRK, a przeciez sprzedawcy nie musisz podawac adresu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
kupowalem tu 3 telewizory,jeden do stolowego jeden do sypialni i jeden spodobal sie corce do pokoju i zabrala do polski. za kazdym razem placilem karta i pdawalem pelne dane i nie otrzymalem zadnego pisma z nrk bo abonament placa wlasciciele domu w ktorym mieszkam. jasne jezeli chcesz korzystac z czegos tutaj i nie placic to dostaniesz rachunek za to. ale jak to nazwac???dla mnie to kombinacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
.
.widzialem jak w austri chlopak za rzucenie butelki na ulice poszedl do wiezienia na pare dni.jak kolega austryjak odsiedzial pare miesiecy i przymusowe leczenie za posiadanie skreta(zareczam ze nie handlowal nigdy w zyciu).nie wiem jaki ustroj panuje w austri ale dla mnie to jest wlasnie panstwo policyjne.

I UWAŻASZ ,ŻE TAKIE POSTĘPOWANIE WŁADZ TEGO PAŃSTWA TO CO...? ZGROZA ...ZAGROŻENIE SWOBÓD OBYWATELSKICH...?

W Polsce nikt nikogo za butelkę do kicia nie wsadza i co się dzieje ? , brud smród i ubóstwo , jak zwróciłem gnojowi spokojnie uwagę ,że śmieci pod moim oknem to mi wieczorem wybił szybę w oknie .
Miał pecha bo go dorwałem...JA miałem pecha bo policja jak przyjechała to powiedziała ze nie mam prawa go przetrzymywać i mam go puścić .
I tyle... szybę wstawiłem na własny koszt bo znikoma szkoda ....coś tam coś tam..
I TO JEST DOBRE TWOIM ZDANIEM...?.
-//facet miał jednak podwójnego pecha bo go znowu dorwałem i bez żadnego słowa policzyłem mu kości ,tak dokładnie ,że od razu się domyślił kto to zrobił , poszedł na policję-- naiwniak , taki sam zresztą jak ja byłem również sam -- i tam GO wyśmiali .//-

ĆPUNÓW na dworcu w Katowicach tyle ,że strach przejść .
I UWAŻASZ ,ŻE TO DOBRZE ...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok