witam was. potrzebuje pomocy prawnej. pracowałem w agencji czy tam wypożyczalni jako stolarz, przez 3 tygodnie, przed wypłata wynagrodzenia dostałem maila od konsultantki, że ich zleceniodawca odmawia wypłaty wynagrodzenia za ostatni cały tydzień pracy. bez żadnych wyjasnień bez podania jakichkolwiek powodów po prostu dotstałem takiego maila. w dniu wypłaty dostałem pieniądze tylko za dwa tygodnie pracy. od tamtej pory mam stały kontakt z konsultantkami lecz nie ma żadnych postępów. "nasze" postępowanie staneło na wysłaniu do zleceniodawcy przez konsultanów prośby o spotkanie w celu wyjaśnienia sprawy. konsultanci tylko odpowiadają że jeszcze nie dali żadnej odpowiedzi i tyle a kasy nie ma i koniec. dodam jeszcze że ten ostatni tydzień pracy był jak każdy inny pracowałem jak zawsze jak każdy nie ma nic do zarzucenia tylko skąd taka decyzja. co mogę zrobić w tej sytuacji ? wiem ze jakies pisma mozna pisać tylko do kogo ? do zleceniodawcy czy do agencji. z językiem też krucho. może ktoś udzielic pomocy ? pozdrawiam Łukasz
6 Lat, 5 Miesięcy temu