Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czy to nie ściema Aleund !!!! - Norwegia

6 Postów
Wiking
Witam,
pewien pan proponuje mi racę w Alesund ,jednak wymaga ode mnie abym wyłożył 3500 zł na tak zwany certyfikat morski a mam wozić ludzi do stoczni.Czy może ktoś coś o tym wie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
do misie
(domisie)
Początkujący
Chyba jakaś ściema niestety...o taki certyfikat stara się armator , bądź kapitan statku. Tu masz link na polską stronę urzędu morskiego.

www.ums.gov.pl/dokumenty-marynarzy/19-be...tyfikatow-pracy.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wiking
Ten gość mówi stawce 300 koron za /h netto podobno prowadzi hotel robotniczy w Alesund stawka jest dlatego wysoka bo powiązana z obsadą marynarza ale dzięki jutro z nim pojadę jak naależy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
colaredbul
(colaredbul)
Wiking
..jesli rzeczywiscie to prawda to niech Cie zatrudni i odciagnie od wyplaty,tak np robia firmy ktore sprowadzają do pracy pracownkow i zapewniaja im lokum to tez nie wolają kasy na poczatek a odciagają od wyplaty,ciezko zaufac komus na poczatek,mysle ze to jakas sciema a Polacy zawsze kobinuja jak drugiego wydymac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Monika S
(Milutka)
Wiking
Właśnie niech odciągnie z wypłaty ...odemnie jeden oszust chciał 2.5tys zł...zl za dyplom mistrza w zawodzie kucharz...na godzinę i czas miałam być z pieniędzmi i kasę dać kurierowi....ale za co do dziś nie wiem.....bo nie pojechałam do Świnoujścia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Monika S
(Milutka)
Wiking
A gdzie miałeś mi kasę przekazać?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów