Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wyjazd "w ciemno" do Oslo - jak to ogarnąć? - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Szymanski Marzena Łakoma boj fra oszlo sweet man LukaszC Ce Arkadiusz Sieprawski foka g Krzysztof Eter Kasia Grzybowska kosekk grespoth Smrodek (945 niezalogowanych)
2 Posty
kosekk
(kosekk)
Wiking
Cześć wszystkim! Postanowiłem poprosić Was-doświadczonych o pomoc ponieważ mam mały mętlik w głowie ... sprawa wygląda tak:

Parę miesięcy temu postanowiłem, że zmienię swoje życie i wyjadę do Norwegii. Wylot zaplanowany mam na październik. Znam już całkiem dobrze język i będę miał odłożone myślę >30 000 zł. Postanowiłem, że na początek wynajmę jakieś mieszkanie przez serwis AIRBNB. Wydaje się mi być całkiem ok alternatywą. ( ok 5000,6000 zł / miesiąc, a wiem że znalezienie mieszkania w Norwegii "na umowę" nie jest takie proste - zwłaszcza będąc w Polsce ) Pracę zamierzam oczywiście znaleźć na miejscu (gastronomia/hotelarstwo). Zagwozdką jest dla mnie to jak ogarnąć te wszystkie sprawy urzędowe. Co gdy nie mam pracy, ani stałego adresu zamieszkania ? ( gdy tylko uda mi się ustablizować to na pewno będę szukał stałego mieszkania ) Gdzie się udać, co mi będzie tak na prawdę potrzebne? UDI, policja ? Będę bardzo bardzo wdzięczny za wszystkie wasze doświadczenia !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
kosekk
(kosekk)
Wiking
OK! Czyli rozumiem, że najpierw powinienem się skupić na znalezieniu pracy, a później przejmować się formalnościami Dziękuje za odpowiedź !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok