Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pielęgniarka - Norwegia

Czytali temat:
M N marcin sz Wieslaw Ozog Kasia K ja ja mariola drozdowska zgarniacz zgarniacz Magdalena Wcisło K - Ole_Nordmann Wojtek80 toms145 Jakub Juuuuuuuuuuuuuuuu Ry Ba (1018 niezalogowanych)
2 Posty

(magda_9221)
Wiking
Dzień dobry,

Czy są tu osoby, które pracują w Norwegii na stanowisku pielęgniarki/pielęgniarza?

Potrzebuje się dowiedzieć o formalności związane z podjęciem pracy.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Magdalena Wcisło
(MagdalenaWcislo)
Wiking
Witam,

jeśli szukasz pomocy w tej kwestii, zgłoś się do firm pośredniczących w poszukiwaniu pracowników na te stanowiska w Norwegii w np adecco udziela dość szczegółowych informacji na ten temat, poniżej link który może być pomocny.
www.adecco.pl/dlamediow/norweska-s%C5%82...-piel%C4%99gniarek.a

Ja pracuje tutaj jako księgowa, wiec niestety nie wiem do końca z doświadczenia jak to jest z wymogami na stanowisku pielęgniarki. Jedynie wiem od znajomych że na stanowisko sykepleier wymagany jest norweski na poziomie B1/B2 w praktyce oznacza to zdany egzamin Norsk Prøve 3 lub Bergenstest . A poniżej link z informacjami o wymaganiach stawianych zagranicznym kandydatom przez helsedirektoratet (norweska służba zdrowia)

helsedirektoratet.no/autorisasjon-utdann...ing-og-fagpr%C3%B8ve

Życze powodzenia i dużej determinacji, ale uwierz mi, warto się potrudzić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(grochu.slawek)
Stały Bywalec
A co masz do Adecco , agencja pracy jak każda i chyba jedna z lepiej prosperujących w Norwegii . Przerobiłem dla nich z 6 lat i nigdy problemów nie miałem, kasa na czas , zlecenia stałe. Mieli kiedyś problemy z pielęgniarkami ale to było dość dawno.
Nordic House AS się często ogłasza ale opinii o nich nie znam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(magda_9221)
Wiking
Dziękuję bardzo za informację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1655 Postów
Kasia K
(KasiaKacz) Online
Maniak
magda_9221 napisał:
Dzień dobry,

Czy są tu osoby, które pracują w Norwegii na stanowisku pielęgniarki/pielęgniarza?

Potrzebuje się dowiedzieć o formalności związane z podjęciem pracy.

Pozdrawiam

Zapytaj najlepiej bezpośrednio u firm, które rekrutują na stanowisko pielęgniarki. Tutaj znajdziesz więcej informacji i kontakt: www.mojanorwegia.pl/ogloszenia_o_prace/opieka_zdrowotna
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok