Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wynagrodzenie za pracę - Norwegia

Czytali temat:
(306 niezalogowanych)
1 Post

(anitka)
Wiking
Witam wszystkich.
Mam pytanko: zawarłam umowę na rok czasu z miesiecznym wypowiedzeniem i stawką miesieczną. Po trzech tygodniach złożyłam wypowiedzenie i w tym samym dniu skończyłam pracę. Czy mój pracodawca powinien mi zapłacić za cały miesiąc czy tylko za te trzy tygodnie? Pomóżcie bo już sama nie wiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Z miesięcznym wypowiedzeniem, to znaczy, ze skłądając wypowiedzenie musisz pracowac jeszce miesiąc, aby twoj oracodawca miał czas na znalezienie kogos na twoje miejsce.
Twoj pracodawca powinien ci wypisac w atescie, ze porzuciłaś prace a nie zapłącić za miesiąc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anitka)
Wiking
Ale pracodawca tak chciał. Na wypowiedzeniu napisałam że opuszczam pracę z dniem dzisiejszym. Obie strony się na takie rozwiązanie zgodziły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
anitka napisał:
Ale pracodawca tak chciał. Na wypowiedzeniu napisałam że opuszczam pracę z dniem dzisiejszym. Obie strony się na takie rozwiązanie zgodziły.
NO WAŚNIE ...takie stwierdzenie ...na piśmie oznacza , że TĄ PRACĘ porzuciłaś bez zachowania wcześniej zawartych postanowień w umowie tym samym to TY zerwałaś TĄ UMOWĘ A NIE PRACODAWCA....
Wypłatę możesz dostać jako" procentową wypadkową "...lub jako/ stawka podzielona przez dane dni pracy w miesiącu razy te faktyczne dni co pracowałaś/ .
Ewentualnie możesz w ogóle forsy nie otrzymać jako rekompensata za to że naraziłaś pracodawcę na nieuzasadnione wydatki związane z Twoim pisemnym opuszczeniem stanowiska...
Może też być i tak iż dla świętego spokoju wypłaci Tobie ten finansowy ochłap , po potrąceniu 50% zaliczki na podatek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok