Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1530 niezalogowanych)
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
i tutaj widać brak znajomości możliwości pracy zdalnej. Może opiszę szczegółowo.
Siedzisz przy swoim kompie widzisz ekran na którym pracuje informatyk i swoją myszką pokazujesz mu co ma zmienić(tak jakbyś tykał paluchem w ekran. a rozmawiać też rozmawiasz przez komunikator za free bez ograniczeń. Z kolei informatyk siedzi przy swoim kompie i widzi na swoim ekranie ruchy twojej myszki. Ty tak samo jak informatyk masz możliwość edycji tego co w danej chwili robi na swoim kompie informatyk. To jest zaawansowana praca informatyka, a nie jakieś tam wysłanie kumplowi zrzutu ekranu. A co do tej koleżanki co to chce tam coś podejrzeć co informatyk robi, to nie bardzo rozumiem w tym wypadku czy chodzi o usługe stworzenia i ewentualną obsługę strony czy po prostu kurs tworzenia stron
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
gabriel napisał:
TO nie jest błaha i tania stronka... tylko poważna i wymagająca praca dla ogółu społeczności TU i nie tylko .

Zrobić coś tanio to nie znaczy źle. Zdziwiłbyś się nad jakimi projektami pracowałem lub pracuję obecnie. To że chcę dorobić po godzinach trochę nie znaczy że nie mam pojęcia w temacie albo że chcę odwalać fuszerkę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
jakie tłumaczenie w mailach i opóźnienia. Wszystko robisz na bieżąco. "pracujesz tak jakby z informatykiem w tym samym czasie i rozmawiasz z nim przez komunikator. Nie ma mowy o opóźnieniach i wcale łącza do tego błyskawicy nie trzeba. Widzę że świadomość pracy zdalnej na tym forum sięga ery średniowiecza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
(Marcinlbn)
Początkujący
Silesia napisał:
Ty tak samo jak informatyk masz możliwość edycji tego co w danej chwili robi na swoim kompie informatyk. To jest zaawansowana praca informatyka, a nie jakieś tam wysłanie kumplowi zrzutu ekranu.

zaawansowana praca... tylko nie wiem czy wiesz że 90% aplikacji typy remote desktop pracuje w 16bitowej skali kolorów, że aby jakość była dobra to kosztem dużej płynności, że pliki, obrazki itp i tak bedizesz musiał przesłac mailem albo na serwer... remotedesktop jest fajny ale nie do wszystkich zastosowań.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
Wiesz co ..nie wiem co to "remotedesktop". Wiem, ze zatrudniam w swojej firmie informatyka, który tak pracuje z naszymi klientami i są bardzo zadowoleni i nie ma żadnych opóźnień czy problemów. Ba, nawet nasze firmowe kompy w razie awarii naprawia zdalnie. Jest to płynna i wygodna współpraca. Jest bardzo dobrym fachowcem z licznymi certyfikatami. Piszę wam,że jest taka możliwość pracy bo jest. Ty Marcinlbn widzę,że chcesz po prostu tę fuchę sobie załatwić. O.K, ale nie możesz negować tego co już od jakiegoś czasu funkcjonuje na rynku z powodzeniem. Czas podciągnąć swoje kwalifikacje. Jak chcesz to dam Ci namiary do tego informatyka, jak będzie chciał to podzieli się z tobą wiedzą na jakich zasadach to działa. Nawiasem mówiąc teraz masz różne możliwości rozszerzenia, zarówno obrazów jak i plików muzycznych i zawierają one bardzo małe pojemności nieprawdaż?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
(Marcinlbn)
Początkujący
Silesia napisał:
Wiesz co ..nie wiem co to "remotedesktop".

... to jest nazwa narzędzia do pracy zdalnej... zdalny pulpit... ale jeśli o tym nie wiesz to moim zdaniem dyskusja jest bez sensu. Ja tutaj nie chce nikogo dyskwalifikować, wolałbym tu raczej konkurować doświadczeniem... ale o tyle o ile praca zdalna ma sens przy konfiguracji komputera czy serwera o tyle tworzenie stron internetowych czy ich edycja może sprawiać problemy... niestety praca ze stronami internetowymi często nie ogranicza się do otworzenia CMSa stronki i wklepaniu kilku linijek tekstu... do tego przydaje się jakiś edytor HTML, jakiś program graficzny do edycji grafiki, kilka przeglądarek do testowania czy na każdej wygląda tak samo... pomiędzy tymi programami trzeba się szybko przemieszczać, często używać opcji kopiuj/wklej... przy pracy zdalnej człowiek jest ograniczony funkcjonalnością zdalnego pulpitu a nie swoimi możliwościami.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
ależ tu naprawdę nie ma takich ograniczeń. I fakt ze mną nie masz co dyskutować bo ja informatykiem nie jestem. wiem za to doskonale jak to wygląda w praktyce i o tym ciągle mówię. A całą resztę mozolnej pracy czy to html, czy php, flash, przeglądarki co opisujesz to się zgadza i taką pracę uważam informatyk powinien robić sobie w spokoju i tylko efekty ukazywać klientowi, bo niby po co ma klient widzieć, że aby strona była widoczna we wszystkich przeglądarkach w identyczny sposób to ty wpisujesz taki a nie inny kod html, o którym klien ma blade pojęcie, prawda?. Tylko wiesz co.. w tym wszystkim zaczyna mnie tylko intrygować ta pani która koniecznie ma ci patrzeć na ręce jak ty to robisz. U nas w firmie sprawa jest prosta..przychodzi klient , zleca stworzenie strony, czy tez sklepu internetowego z elementami flashowymi lub bez, ustala się klolorystyke i inne szczegóły i nikt dla informatyka nad głową nie siedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
(Marcinlbn)
Początkujący
Tutaj domyślam się że nie chodzi o tworzenie strony a raczej o jej update, nie wszystkie CMSy mają oczywistą funkcjonalność, w niektórych w bardzo łatwy sposób można coś wywalić, ukryć itp. dodatkowo domyślam się że chodzi też o podstawy HTML/CSS bo edytory WSWIG raczej nie dają zadowalającego efektu. Fakt że klient na bank nie chciałby się przyglądać jak powstaje jego strona... z drugiej strony może wtedy ludzie doceniliby taką pracę i zobaczyli że nie jest to randomowe klepanie ;]
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
to fakt.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
No więc... Tylko pomagam w znalezieniu informatyka. Nie mam konkretnej wiedzy czy chodzi o pokazywanie paluszkiem czy po prostu o kontakt z żywym człowiekiem. Wiem że jest możliwość pracy zdalnej, ale nie o to jej chodzi. Współpracowała już w taki sposób i woli jednak rozmowę na żywo.
Nie miałem wcześniej czasu się rozpisywać. Zainteresowani wiedzą o co chodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok