Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawo Pracy - Norwegia

Czytali temat:
3 Posty
Radek 00
(Raadekk)
Wiking
Hej wszystkim.

Mam pytanie do osób które znają się na prawie norweskim.
Obecnie pracuje w sklepie spożywczym (nie minęło jeszcze 2 lata). Dostałem możliwość współpracy jako wspólnik w innym sklepie spożywczym. Jak by nie było jest to konkurencja chociaż nie koniecznie ponieważ sklepy posiadają całkiem inne towary. Nie chcę wchodzić w konflikt z szefem, ani z nim narazie o tym rozmawiać. Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka opcja bycia wspólnikiem oraz pracowania jeszcze przez powiedzmy 2 tygodnie w tym sklepie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Raadzio napisał:
Hej wszystkim.

Mam pytanie do osób które znają się na prawie norweskim.
Obecnie pracuje w sklepie spożywczym (nie minęło jeszcze 2 lata). Dostałem możliwość współpracy jako wspólnik w innym sklepie spożywczym. Jak by nie było jest to konkurencja chociaż nie koniecznie ponieważ sklepy posiadają całkiem inne towary. Nie chcę wchodzić w konflikt z szefem, ani z nim narazie o tym rozmawiać. Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka opcja bycia wspólnikiem oraz pracowania jeszcze przez powiedzmy 2 tygodnie w tym sklepie ?

Przez 2 tygodnie lub tez okres wypowiedzenia-bez problemu.
Zmieniasz prace wiec poinformuj szefa o tym,bo masz prawdopodobnie 1 mieseczny okres wypowiedzenia minimum...zob.umowa o prace...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok