Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
11 Postów

(mientus)
Wiking
witam,również jestem pielęgniarką.chętnie nawiąże kontakt z osobami ktrórzy pracują w tej branzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
aktualne stawki dla pielęgniarek, które widnieją w norweskim Adecco:

( oczywiście polskie Adecco proponuje na polskiej stronie stawki od 191 NOK)

Vi tilbyr operasjonssykepleiere:

dag hverdag: fra NOK 270,-/t
kveld/natt hverdag: fra NOK 340,-/t
dag helg: fra NOK 310,-/t
kveld/natt helg: fra NOK 370,-/t
timelønn overtid: fra NOK 540,-/t etter 37,5 t
pensjonsordning og forsikring
feriepenger (12 %)

Vi tilbyr sykepleiere:

dag hverdag: NOK 250,-/t
kveld/natt hverdag: NOK 320,-/t
dag helg: NOK 290,-/t
kveld/natt helg: NOK 360,-/t
timelønn overtid: NOK 500,-/t etter 37,5 t
feriepenger (12 %)

Lønn spesialsykepleiere:

dag hverdag: fra NOK 270,-/t
kveld/natt hverdag: fra NOK 340,-/t
dag helg: fra NOK 310,-/t
kveld/natt helg: fra NOK 370,-/t
timelønn overtid: fra NOK 540,-/t etter 37,5 t
feriepenger (12 %)

Vi tilbyr intensivsykepleiere:
dag hverdag: NOK 300,-/t
kveld/natt hverdag: NOK 370,-/t
dag helg: NOK 340,-/t
kveld/natt helg: NOK 410,-/t
timelønn overtid: NOK 600,-/t etter 37,5 t
feriepenger (12 %)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
566 Postów
HeartB
(HeartB)
Wyjadacz
stmk napisał:
Cześc. Czy Waszym zdaniem warto jest iść do szkoły pielęgniarskiej?
-------
Warto. Ale podryw jest możliwy w każdym dowolnym miejscu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Beatcia
(Beatcia)
Wiking
jestem pielegniarka ,pracuje od 2 msc wiec bardzo krotko w Polsce zostalam oszukana prze ..uwaga norweska firme...sama znalazlam prace to nie jest trudne zaloguj sie na jobfactory a kazdego dnia na twoja poczte wplywac beda nowe oferty ,wysylaj søknady i odbieraj telefony..fakt ciezko na poczatku troszke zalatwianai ale warto jedynie samemu bez agencji...Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja jednak się przychylam do opinii, że łatwiej skorzystać z pomocy agencji. Już sama nauka norweskiego to wyzwanie, a trzeba zdać Norskprove3, żeby móc legalnie pracować jako pielęgniarka. W grupie osób, które odbywają taki kurs razem w tym samym celu jest raźniej i można się nawzajem wspierać i motywować , żeby w trakcie nauki nie poddać się! Agencje też załatwiają formalności z autoryzacją dyplomu oraz często zapewniają mieszkanie na czas pracy w Norwegii, a to duża oszczędność na początku życia w tym drogim kraju!!! No i przede wszystkim zobowiązują się do zagwarantowania legalnej pracy w swoim fachu . Tu jest jedna z takich właśnie ofert: norint.co.uk/pl/jobs/nursing-in-norway/ Warto rozważyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Markus143
(Markus143)
Wiking
Dzien dobry.Mam na imie Marek,jestem pielegniarzem.Obecnie pracuje w Italii,chcialbym wyjechac do Norwegii.Propozycji pracy jest naprawde sporo.Intetesuje mnie czy pobpodpisaniu kwestia biurokratyczna odnosnie pozwolenia na prace.Pytam o to poniewaz w Italii wiaze siw to z b.di ga procedura/najpierw dyplom musi byc zatwierdzony przez Ministerstwo Zdrowia,co trw miesiacami,a pozniej ocZekiwanie na wpis do izb pielegniarskich w danym wojewodztwie,co wiaze sie z egzaminem w izbach pileg.to taki drugi egz.dyplomowy tylko ,ze w jezyku wloskim .Jezeli komisja ma,dobry humor to Twoja,wiedze oceni dobrze,be wzgledu na to czy masz wiedxe czy tez nie.To przykre,ale tutaj tak jest.Mozesz sie naprodukowacvi blyszczec a ini Cie zgnoja,bo stwierdza ,ze twoja wiedza jest niewystarczajaca itp.Poprostu niepotrzebny dodatkowy stres i dodatkowe oplaty bo za kazde podejscie do egzaminu,trzeba placic i to nie male pieniadze oczywiscie z wlasnej kieszeni.Jestem ciekaey jak to wyglada w Norwegii?Czy w momencie podpisania umowy=sie to z zalatwieniem przez aglencje wszelkich formalnosci?kolwjne pytanie coz kursami bhp i p/pozarowymi?Czy sa tam organizowane i czy sa trudnw doprzejscia czy jest to zwykla formalnosc ,ktora yrzeba poprostu odbebnic?.Za wszeljie inf.z gory b.dziekuje.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1655 Postów
Kasia K
(KasiaKacz) Online
Maniak
Markus143 napisał:
Dzien dobry.Mam na imie Marek,jestem pielegniarzem.Obecnie pracuje w Italii,chcialbym wyjechac do Norwegii.Propozycji pracy jest naprawde sporo.Intetesuje mnie czy pobpodpisaniu kwestia biurokratyczna odnosnie pozwolenia na prace.Pytam o to poniewaz w Italii wiaze siw to z b.di ga procedura/najpierw dyplom musi byc zatwierdzony przez Ministerstwo Zdrowia,co trw miesiacami,a pozniej ocZekiwanie na wpis do izb pielegniarskich w danym wojewodztwie,co wiaze sie z egzaminem w izbach pileg.to taki drugi egz.dyplomowy tylko ,ze w jezyku wloskim .Jezeli komisja ma,dobry humor to Twoja,wiedze oceni dobrze,be wzgledu na to czy masz wiedxe czy tez nie.To przykre,ale tutaj tak jest.Mozesz sie naprodukowacvi blyszczec a ini Cie zgnoja,bo stwierdza ,ze twoja wiedza jest niewystarczajaca itp.Poprostu niepotrzebny dodatkowy stres i dodatkowe oplaty bo za kazde podejscie do egzaminu,trzeba placic i to nie male pieniadze oczywiscie z wlasnej kieszeni.Jestem ciekaey jak to wyglada w Norwegii?Czy w momencie podpisania umowy=sie to z zalatwieniem przez aglencje wszelkich formalnosci?kolwjne pytanie coz kursami bhp i p/pozarowymi?Czy sa tam organizowane i czy sa trudnw doprzejscia czy jest to zwykla formalnosc ,ktora yrzeba poprostu odbebnic?.Za wszeljie inf.z gory b.dziekuje.pozdrawiam

Cześć, najlepiej zapytaj bezpośrednio u firm, które rekrutują na te stanowisko (kontakt po polsku) : www.mojanorwegia.pl/ogloszenia_o_prace/opieka_zdrowotna
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok