Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

podatek za komputre - Norwegia

Czytali temat:
(576 niezalogowanych)
43 Posty

(ewik1)
Nowicjusz
Chciałabym kupic w Norwegii komputer i słyszałam, że jakos da sie odzyskac częśc podatku VAT za niego! czy to prawda? jeżeli tak to gdzie o takie rzeczy pytac?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Da sie odzyskac caly, pod warunkiem, ze tu nie mieszkasz i vat zaplacisz gdzie indziej (np w Polsce).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
Sethur napisał:
Da sie odzyskac caly, pod warunkiem, ze tu nie mieszkasz i vat zaplacisz gdzie indziej (np w Polsce).

...np. w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(koneser25)
Wiking
Jeżeli masz jakiś polski dokument to poproś o rachunek tax free.Częsć kasy odzyskasz odbierając ją na lotnisku lub granicy.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
koneser25 napisał:
Jeżeli masz jakiś polski dokument to poproś o rachunek tax free.Częsć kasy odzyskasz odbierając ją na lotnisku lub granicy.Pozdrawiam

Bzdura.. rachunek tax free podbija Ci na granicy przy wyjezdzie, i drugi raz po uregulowaniu naleznosci przy wjezdzie (np..do Polski).. wysylasz na adres podany na odwrocie i kaska po 14dniach jest na koncie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
jakie uregulowanie naleznosci???
Ja kupuje duzo ciuchow , rachunki mam na 10 czasem 20tys nok jedyne co robie to wpisuje dane znajomej i podaje swoj nr konta... pieniazki wplywaja po jakims czasie.... i jakos nigdy nie slyszalem o tym abym musial za to oplacac podatek czy cokolwiek w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
jeja traveler...a ja myslalem, ze duzo na ciuchy wydaje gdzie ty sie ubierasz to nie chce wiedziec lepiej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
bez przesady nie robie takich zakupow co miesiac ale czasem sa potrzebne wieksze zakupy na zmiane sezonow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
ulv72 napisał:
jeja traveler...a ja myslalem, ze duzo na ciuchy wydaje gdzie ty sie ubierasz to nie chce wiedziec lepiej
Ulv, wlasnie podliczyłam ile bedzie kosztowala mnie garderoba wiosenno - letnia dla moich dzieci... 6 tys koron, nie mowie o sobie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(xxx1xxx)
Wiking
koledze chyba chodzilo o zakup tutaj komputera i tutaj jego posiadanie, ale niestety znizka na ten cel zostala zlikwidowana w tym roku, sam z niej korzystalem, pozdrawiam ps. jak robisz ten myk z kolezanka ze pieniazki Ci wplacaja za ciuchy, moze w koncu cos sobie kupie jak jeszcze mozna odzyskac czesc hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok