Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Konfiskacja 20% posadanych koron na lotnisku. - Norwegia

1 Post
mam_gest xyz
(mam_gest)
Wiking
Witam, w ostatnim czasie wracałem samolotem do Polski i przewoziłem 25500 koron czyli o 500 koron za dużo (przewieźć bez oświadczenia można tylko 25 000kr). Podczas kontroli zabrali mi 20% gotówki dlatego że wcześniej nie wypisałem jakiegoś oświadczenia. Pracowałem legalnie pokazywałem umowę, jednakże nie wiedziałem o tym oświadczeniu. Podobno można się odwołać. Wie ktoś jak to się robi? Można odzyskać pieniądze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
499 Postów
Krystian Kozyra
(Krystian85)
Wyjadacz
mam_gest napisał:
Witam, w ostatnim czasie wracałem samolotem do Polski i przewoziłem 25500 koron czyli o 500 koron za dużo (przewieźć bez oświadczenia można tylko 25 000kr). Podczas kontroli zabrali mi 20% gotówki dlatego że wcześniej nie wypisałem jakiegoś oświadczenia. Pracowałem legalnie pokazywałem umowę, jednakże nie wiedziałem o tym oświadczeniu. Podobno można się odwołać. Wie ktoś jak to się robi? Można odzyskać pieniądze?
---------
....jakiegoś oświadczenia...Złóż zażalenie i podnies w nim, że jesteś Polakiem co dla Norwegów jest synonimem ociezalosci umysłowej. Może z litości uznają....choć watpie. Podziekuj zarazem Panience Częstochowskiej, że Ci wszystkiego nie odebrali. A mogli....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wrzuć w darze ze 2000 NOK dla uchodźców w podzięce, że celnicy w całości szmuglu nie przechwycili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok