Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rezygnacja z dagpenger - Norwegia

Czytali temat:
Agnieszka Bonus ... es Agnieszka Kubczyk MartaSp1988 S andy92 Agnieszka K KatharinaK Januszzywot Zuza1986 (2950 niezalogowanych)
20 Postów
.. ..
(Uni)
Wiking
witam!
w tamtym roku w czerwcu przyznano mi dagpenger, od grudnia pracuje na kontrakcie, co jakis czas przedluzanym..
po pierwszym (miesiecznym) kontrakcie poszlam do NAV zeby zatrzymac/zrezygnowac z dagpenger. Dowiedzialam sie tam, ze mam poczekac na to czy mi przedluza ten kontrakt i wtedy jeszcze raz przyjsc. Nadal wysylam meldekort tyle ze wpisuje ze pracuje.Rozliczenie przychodzi oczywiscie zerowe.
Teraz dostalam kontrakt do listopada no i...
nie wiem czy z tych, powiedzmy 78 tygodni dagpenger ktore jeszcze mialam, odliczaja kazdy tydzien gdy wysylam 'puste' karty meldunkowe.. no i czy moge poprostu na stronie nav kliknac ze nie chce juz byc zarejestrowana jako arbaidsoker?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Też się nad tym zastanawiałam, czy np. jadąc na wakacje tracę te 2 tyg, czy wszystko się przesuwa? To samo z pracą. A głupio mi pytać w Nav.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
przesuwa sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Uni napisał:
witam!
.. no i czy moge poprostu na stronie nav kliknac ze nie chce juz byc zarejestrowana jako arbaidsoker?

to chyba oczywiste ze jeżeli nie chcesz być zarejestrowana to czeba kliknąć nej i sprawa rozwiązana
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Miałbym również pytanie odnośnie rezygnacji z dagpenger.
Znajomemu znajomego skończyło się 5-tnie zezwolenie , a jest na dagpenger.
I w nav mu powiedzieli że zawieszają mu dagpen. do momentu aż przyniesie nowe zezwolenie,a na policji nie zarejestrują go , póki nie przyniesie kontraktu.
Ale jak ma przynieść kontrakt,kiedy jest na permiteringu?
Ma może ktoś większą wiedzę w tym temacie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
.. ..
(Uni)
Wiking
Retier1 kolega powinien sie starac o pozwolenie na pobyt zanim sie skonczylo ostatnie wtedy bierze ze soba decyzje z nav o przyznaniu dagpenger (dostaje sie listownie zanim dostanie sie dagpenger) i wtedy na policji zalacza zamiast kontraktu wlasnie te decyzje..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Uni napisał:
Retier1 kolega powinien sie starac o pozwolenie na pobyt zanim sie skonczylo ostatnie wtedy bierze ze soba decyzje z nav o przyznaniu dagpenger (dostaje sie listownie zanim dostanie sie dagpenger) i wtedy na policji zalacza zamiast kontraktu wlasnie te decyzje..

Uni
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok