Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dziecko - formalnosci - Norwegia

Czytali temat:
Błażej Bonin Oliwia Maćkowiak Lucy Aaaa Damian Fifielski Gonia St Albert Żurek Madziaxxx (1231 niezalogowanych)
14 Posty
Wiking
Witam,mam kilka pytan odnosnie dziecka.Gdzie zalatwia sie akt urodzenia dziecka i czy nr osobisty tez jest mu potrzebny?,czy po porodzie tutaj bedzie Norwegiem majac rodzicow Polakow i bedzie mialo takie same prawa jak dziecko norweskie?no i w koncu gdzie zalatwia sie paszport dla maluszka?,w konsulacie czy moge to zrobic w swoim miescie?, dzieki za info.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
forum/view/praca%2c_biznes%2c_podatki%2c_formalnosci_i_urzedy/35412/gdzie_pytac_o_fodselsattest-_akt_urodzenia!!!!.html
najpierw poczytac,potem,popytac
bedzie POLAKIEM
prawa takie same
paszport w konsulacie
moge to zrobic w swoim miescie?
tak pod warunkiem ze mieszkasz w Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mamuska napisał:
Witam,mam kilka pytan odnosnie dziecka.Gdzie zalatwia sie akt urodzenia dziecka i czy nr osobisty tez jest mu potrzebny?,czy po porodzie tutaj bedzie Norwegiem majac rodzicow Polakow i bedzie mialo takie same prawa jak dziecko norweskie?no i w koncu gdzie zalatwia sie paszport dla maluszka?,w konsulacie czy moge to zrobic w swoim miescie?, dzieki za info.
W Norge jest prawo Krwi a nie prawo Ziemi...
Tym samym dziecko będzie miało takie obywatelstwo jak jego Matka , w pierwszej kolejności ...ewentualnie będzie nosić nazwisko Ojca o ile ten wyraz taką zgodę .../o ile rodzice nie są oficjalnym małżeństwem /...
Paszport załatwia się w ambasadzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Witam
Po urodzeniu dziecka dostaniesz pocztą pismo odnośnie wyboru imienia dla dziecko po odesłaniu tego pisma zostanie nadany akt urodzenia który również przyślą Ci do domu. Numer personalny zostanie nadany automatycznie nie pamiętam czy jest w Akcie urodzenia czy też osobno go przyślą. Dziecko nie będzie Norwegiem i nie bedzie miało norweskiego obywatelstwa o ile oboje jesteście Polakami. Hmm tzn jakie prawa?? Jeśli chodzi Ci o to czy będzie tak samo traktowane to tak nie będzie niczym się róznić od norweskich dzieci Po paszport będziesz musiała jechać do Oslo bynajmiej ja musiałam i powiedziano mi że nie ma innej opcji załatwienia paszportu.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok